Gazete Vatan Logo

Trençkotların altın çağı başladı

Trençkotlar hiç şüphesiz ki sonbahar mevsiminin vazgeçilmez giyim parçalarından. Hemen hemen her yerde her rengini görebileceğiniz trençkot bu yıl altın çağında

Trençkotların altın çağı başladı

Dış giyimin en favori parçası bu yıl sade tasarımıyla kullanılabildiği gibi Michael Kors gibi isimlerin elinde çiçek baskılı kumaşlarla, Marni markasında ise kırmızı kadife ile buluştu. Balenciaga parlak dokunuşları bu klasik parçadan esirgemezken Alexander Wang deri tasarımıyla yarışa katıldı. Lily Rose Depp ve Lottie Moss ise Wang’e destek veren isimler oldular.

Kahverenginin liderliğinden sıkılanlar için haki renkli tasarımlar imdada yetişti. Lacoste markası da bu rengi seçenlerden biri oldu. Balenciaga haki tasarımlarında vatka tercih ederek omuzlara yetki verdi.

Turuncu ise bu yıl hem eğlenceli hem de renkli trençkot zevkinin tanımı oldu. DKNY bu renge aşık oldu ve dış giyimde turuncuyu tahta çıkardı.

Trençkotlarla ister feminen isterseniz spor bir tarz yakalayabilirsiniz.

Tamamlayıcı ya da seksi olabiliyor

Trençkot arzu nesnesi olarak başladığı yolda hem provakatifliği hem de sıradan unsurları bir arada barındırmasıyla ünlü. Maxi eteklerle kombinlendiğinde zarif, mini etek ve şortlarla kombinlendiğinde provakatif, ipek bir elbiseyle kombinlendiğinde tamamlayıcı, diz üstü botlarla kombinlediğinde ise seksi olabiliyor. Standart bir treçkot ise zamansız parçalardan biri olarak moda dünyasında görülüyor.

Haberin Devamı

Modanın asi çocukları her yıl klasik parçalara yeni bir yön vermeyi kafalarına koysa da bu parça klasik çizgisinden oldukça zor çıkıyor.

Hem spor hem modern

Yeni sezonda büyük ilgi görecek tas arımlardan biri de dantel işlemelere sahip olan trençkot modelleri olacak. Dantel işlemeleri her sene gerek yaz aylarında, gerekse de kış aylarında trendler arasında yer alıyor iken 2017 Sonbahar Kış modasında da kendisine yer bulacak. Hem spor, hem de modern bir görünüme sahip olacak olan trençkotlar ile şık kombinler hazırlayabilirsiniz.

Soğuk havalara karşı uzun trençkot

2017 sonbahar-kış modasında ilgi görecek olan ilk model uzun trençkotlar olacak. Uzun trençkotlar şık ve dikkat çekici olmanızı sağlar iken soğuk havalardan da etkilenmemenize yardımcı oluyor. Özellikle kahverengi ve tonlarına sahip olacak olan uzun trençkotlar uzun yıllar boyunca trendler arasında yer alıyor iken 2017 kış modasında da kendisine yer bulacak.

Haberin Devamı

Standart dışı kesimlerle farklılık yaratın

Pardesü kesimli trençkot modelllerinin yanı sıra artık standart dışı kesimlerle farklı tarz ve stillere imza atmak mümkün.

Sokak stilinden gelen ilham

Son zamanların sokak stillerinde sık sık karşılaştığımız oversized modası, bu yıl özellikle kaban ve paltolar dışında sonbahar modasında trençkot modelleri ile boy gösteriyor. Oversized trençkotunuz yoksa hemen edinin. Özellikle kısa paçalı kot pantolonlarla ya da sevdiğiniz güzel bir elbiseyle başarılı bir kombin yakalayabilirsiniz.

Yeşil ve hakinin asaleti

Bu mevsimin trençkotlarındaki favori renkler ise yeşil ve haki olarak öne çıkıyor. Sezonun gözdesi olan, farklı kumaşlardan üretilmiş ve üzerindeki aksesuarlar, deri detayları gibi parçalarla zenginleştirilen bu trençkotlar oldukça revaçta.

Feminen modellerde bej tonlar öne çıkıyor

Bu sezon trençkotlar kadınların feminen özelliklerini ön plana çıkarıyor. Özellikle açık kahve, bej, krem gibi tonlarla bu vurguyu artırabilirsiniz.Doğanın renklerini üzerinizde taşıyarak, oldukça şık ve modern görünebilirsiniz.

Haberin Devamı