Gazete Vatan Logo

Tren yolu bombacısı teşhis edildi

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde, Özerli Çayı üzerindeki tren yolu köprüsüne yerleştirmeye çalıştığı bombanın elinde patlaması sonucu ölen teröristin kimliği belirlendi

Parçalanarak ölen teröristin, Mardin Kızıltepe nüfusuna kayıtlı 24 yaşındaki Lokman Ural olduğu bildirildi. Ağabey Mehmet Sıraç Ural, kardeşi Lokman Ural'ı ayağı ve saçlarından teşhis etti. 8 gündür yakınlarına ulaşılamadığı için Adana Adli Tıp kurumu morgunda bekletilen teröristin cenazesine HADEP ve İHD üyeleri alkış ve zılgıtlarla katıldı.

Hatay'ın Dörtyol İlçesi'nde meydana gelen olayda bombanın elinde patlaması sonucu ölen ve kimlik tespiti için cesedi Adana Adli Tıp Kurumu'na kaldırılan teröristin yaklaşık 3,5 yıldır ailesiyle bağlantı kurmadığı ortaya çıktı. 3,5 yıldır aradıkları kardeşinin fotoğrafını tesadüfen gazetelerde gören ağabey Mehmet Sıraç Ural, Adana Adli Tıp Kurumu'nda çalışan halasının oğlu Şakir Kaya'yı telefonla arayarak böyle bir cenazenin olup olmadığını sordu. Daha sonra yakınlarıyla birlikte Adana'ya gelen Sıraç Ural, morgda bulunan ve tanınmaz haldeki kardeşinin cesedini güçlükle teşhis etti. Ağabey Mehmet Sıraç Ural, kardeşi Lokman Ural'ı ayak başparmak ile kıvırcık saçlarından teşhis etti. Ölen Lokman Ural'ın 3,5 yıl önce kaybolduğunu ve bulunması için yetkili makamlara başvurduğunu söyleyen ağabey Ural, "Lokman'ı her yerde aramamıza rağmen bulamamıştık. Biz gazetede çıkan fotoğrafını sonradan gördük. Ve şaşırdık. Kendisinin böyle bir şey yapacağı hiç aklımıza gelmezdi" diye dert yandı.

Bombanın elinde patlaması sonucu parçalanarak ölen halasının oğlunun cenazesinin 8 gündür çalıştığı Adli Tıp Kurumu'nda bulunduğunu fark etmeyen santral görevlisi Şakir Kaya ise, şaşkınlığını dile getirdi. Kaya, "Cenazenin burada olduğunu biliyordum. Morga hiç girmedim. Girseydim zaten onu tanıyamazdım. Ancak onu teşhis için gelip gidenleri biliyordum. Cenazenin bize ait olduğunu öğrenince şaşırdım" diye konuştu.

Bu arada cenazenin aileye teslimi sırasında HADEP ve İHD üyeleri de bulundu. Adli Tıp Kurumu önünde bekleyen kalabalık, cenazeyi zılgıt, alkış ve slogan atarak memleketine gönderdi. Öte yandan Lokman Ural'ın cenazesi Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde toprağa verileceği bildirildi.

TRENİ KÖPRÜ ÜZERİNDE HAVAYA UÇURACAKTI
Olay, 8 Eylül 2004 günü saat 20.00 sıralarında meydana gelmişti. İddiaya göre kırsalda bomba eğitimi aldığı bildirilen Lokman Ural, saat 20.10 civarında köprüden geçecek olan Mersin-İskenderun seferini yapan yolcu trenini havaya uçurmak istemişti. Ancak terörist, bombanın düzeneği hazırlarken patlaması sonucu büyük bir facianın eşiğinden dönülmüş teröristse parçalanarak olay yerinde can vermişti.

Haberin Devamı