Gazete Vatan Logo

Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali bölgeyi çekim merkezi haline getirecek

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 4-6 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nde, binlerce yıllık bağ bozumu geleneği ekoloji bilimi ile buluştu. Bundan böyle Trakya’da eko-turizmin sürdürülebilirliği kapsamında önemli bir adım atılıyor.

Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali bölgeyi çekim merkezi haline getirecek

Bu yıl ilki gerçekleştirilen Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali, her yaşa hitap eden festival içeriğiyle hem renkli hem de keyifli anlara sahne oldu. Sahil alanında ve festival özelinde seçilen bağlarda gerçekleştirildi. Doğanın kaynaklarıyla “Ekoart” sanatçılarının canlı performanslarından kil atölyesine, Arcimboldo’dan ritim, dans ve hareket atölyeleri, yarışmalar festival programının ön plana çıkan etkinlikleriydi. Bunların yanı sıra festival alanındaki standlarda ekolojik ürün satışı da yapıldı.

Süleymanpaşa Belediyesi olarak insana ve çevreye değer veren bir anlayışla bu festivali gerçekleştirdiklerini dile getiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, çevreci bir yaklaşımla doğa bilincini ve doğal yaşamın çıktılarını geniş kitlelere tanıtmak ve yaygınlaştırmak yönünde çalışmalar yaptıklarını ifade etti.

Çevreci çalışmalar geniş kitlelere yayılmalı

Eşkinat şunları söyledi: “Festivalimizin ulusal ve uluslararası festivaller arasında prestijli bir konuma gelerek eko-turizm açısından bölgeyi bir çekim noktası haline getireceğine inanıyoruz. Bu anlamda çevreci çalışmaların geniş kitlelere yayılması ve sürdürülebilirlik için daha da benimsenir hale gelmesi geleceğimiz açısından önem taşıyor. Dolayısıyla Süleymanpaşa Belediyesi olarak bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Trakya Bağ Bozumu ve Ekoloji Festivali’nin Trakya’nın tanıtımına yaptığı katkının farkındayız.

Haberin Devamı

SUZAN KARDEŞ İLE EĞLENCE

Trakya bölgesinin olmazsa olmazı sayılan müzik, festivalde yine başroldeydi… Festival, misafirlerini 4 Eylül Cuma akşamı saat 21:00’de Suzan Kardeş karşıladı. Balkan şarkıları denildiğinde ilk akla gelen isim olan Kardeş davetlilere keyifli bir gece yaşatırken DJ performanslarının yanı sıra Trockya Blues, Eşref Vakti, Doğal Denge ve Uyum Orkestrası - Kolektif İstanbul ile müzik festival alanında katılımcılarla buluştu.

Klasik otomobil tutkunları da bu festivalde!

Festival kapsamında gerçekleştirilen Türkiye Klasik Otomobil Kulübü Trakya Bağ Rotası Turu ile klasik otomobil tutkunları festivaldeki yerlerini alarak, çevreci bakış açısından bağ bozumu geleneğine uzanan bir çizgide Trakya’da butik bağcılığın önemli isimlerinden Barel ve Barbare Bağları’nda bağ bozumu geleneğini yaşattı.

Haberin Devamı

Trakya Bağbozumu ve Ekoloji Festivali misafirlerine sadece yaratıcı deneyimler sunan bir festival olmanın ötesine geçip, eko-turizme dikkat çekmesi bakımından önem taşıyor. Bölgenin doğal güzellik ve geleneklerinin ekoloji ile altını çizen festival, Trakya bölgesinde eko-turizmin desteklenmesi açısından çok değerli bir adım olarak görülüyor.