Gazete Vatan Logo

Trafo cinayeti!

Yaya kaldırımına konulan ve etrafına hiçbir önlem alınmayan elektrik trafosu 17 yaşındaki Resul’u ölüme götürdü

Kütahya’da akıl almaz bir tedbirsizlik bir cana mal oldu. Duyanları isyan ettiren olay önceki akşam Servi mahallesi Barbaros Sokak’ta meydana geldi. Kılıçarslan Lisesi son sınıf öğrencisi Resul Pekuslu (17) yağmur suyuyla dolan sokakta yürürken yaya kaldırımdaki elektrik trafosuna tutunmak istedi. Pekuslu dokunduğu trafoda oluşan elektrik kaçağı nedeniyle akıma kapıldı. Vatandaşlar akıma kapıldıktan sonra sokakta yağmur sularının içine sırt üstü düşen Pekuslu’yu hareketsiz halde kaldığını görünce 112 Acil Servis ile 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildirdi.

Ekipler, trafodaki akımı kestirdikten sonra Resul Pekuslu’nun yanına yaklaştı. Liseli Resul sağlık ekibinin çabasına rağmen kurtarılamadı. Bir görgü tanığı olayı şöyle anlattı: “Yağmur nedeniyle sokak göle dönüşmüştü. Ölen genç yaya kaldırımındaki elektrik trafosuna tutunarak geçmek isterken birden elektrik akımına kapıldı. Sanırız yağmur nedeniyle trafoda elektrik kaçağı oluştu.”

Esnaf şikayet etmiş aldıran olmamış!

Elektrik Mühendisler Odası Başkanı Emre Metin, akıl almaz ölüm ile ilgili olarak VATAN’a şunları söyledi: “Trafoda kilit yok. Yönetmeliğe göre kilitli ve güvenli olması gerekiyor. Sorumluluk Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’de. Kutunun açık olduğu yönünde esnaf şikayette bulunmuş ama gereken yapılmamış. Trafo eskiden kalma bir trafo. Değiştirmesi maliyetli olduğu için değiştirilmemiş. Gidip görme şansımız olmadı ama görüldüğü kadarıyla yağmur yağmasa da o trafodaki kaçak yine çarpabilirdi. Trafonun orada olması teknik bir gereklilik ama kaldırımda değil de insanların daha az olduğu yerlere konulması gerekirdi.”

Haberin Devamı