Gazete Vatan Logo

Trafikte tartıştıkları Üsteğmen'i PKK'lı diye linç ettiler!

Konya’da tartıştığı ve sarhoş oldukları öğrenilen 2 kişi tarafından koparılan ‘PKK’lı’ yaygarası ile bir üsteğmen, kısa sürede toplanan vatandaşlar tarafından linç edilmek istendi.

Trafikte tartıştıkları Üsteğmen'i PKK'lı diye linç ettiler!

Yenimeram.com adlı sitede yer alan habere göre, Konya ’nın Meram ilçesi Hoca Fakıh Caddesi’nde bir kişi linç edilmek istendi. Olay, 20 Ağustos gecesi saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Konya 3’üncü Ana Jet Üs Komutanlığı’nda görevli hava pilot üsteğmen, bir yakınını ziyaretten dönerken, adres sorduğu ve sarhoş oldukları öğrenilen 2 kişi tarafından önce sözlü saldırıya uğradı. Sonrasında ise, sarhoşların kopardıkları ‘PKK’lı’ yaygarası ile etrafına kısa sürede çok sayıda vatandaş toplandı.

ÜSTEĞMEN OLDUĞUNU SÖYLESE DE İNANDIRAMADI

Üsteğmen olduğunu söylese de kimliğini gösterse de kalabalığı inandıramadı. Kalabalığın içinden bazı kişiler üsteğmene saldırdı. Karın ve yüz bölgesinden aldığı darbeler sonucu yere hareketsiz uzanan üsteğmen, polis ekiplerinin gelmesi sonucu linçten kurtulabildi. Bilincinin kapalı olduğu ve burnunun kırıldığı öğrenilen üsteğmen, 112 ekiplerinin ilk müdahalesi sonrasında hastaneye kaldırıldı. Polis, olayı çıkaran 2 kişiyi de gözaltına aldı. Biranda ve kısa sürede büyüdüğü öğrenilen olayda, sormadan, sorgulamadan ve üsteğmene inanmadan, 2 sarhoşun sözü ile hareket eden halkın tepkisi dikkat çekti.

Haberin Devamı

SOSYAL MEDYADA PKK'LI DŞYE LİNÇ EDİLDİ

Olay, sosyal medyada da hızla yayıldı. Kişinin asker olduğundan habersiz sosyal paylaşım sayfasında olaydan fotoğraflar yayınlanarak, üsteğmen burada da linç edildi. Sayfada fotoğraflar ile birlikte, “Yaka Meram’da PKK’lı olduğu öne sürülen bir kişi mahalleliler tarafından linç edildi. Konyalı’ya yanlış yapılmaz, yapanda pek yaşamaz!” paylaşımı yapıldı. Linç edilmek istenen kişinin asker olduğundan habersiz birçok vatandaş yalan yanlış yorumlarda bulundu. Hassas bir dönemden geçilen şu günlerde vatandaş, sosyal medyanın tuzağına düştü ve askeri burada da linç etti.

SOSYAL MEDYADA YAPILAN YORUMLAR

İşte sosyal medyada sormadan, sorgulamadan yapılan yüzlerce yorumdan bazıları; “ Kimse dini imanı karıştırmasın kim bu vatana ihanet ediyor alçaklık ediyor yaşatmak yok bu kadar taviz bu kadar şehit yeter ya vatanımızla milletimizle olursunuz ya da ölürsünüz. Konya izin vermeyecek konuşturmayacak vatan hainlerini.” “Helal olsun devletimizin ambulansı görevlisi hizmet veriyor bunu anlayamadım bir türlü bırakın gebersin vatan haini.” “Bize denk gelmez ki böle …’lar iki tanede biz vursak.” “Helal olsun size elleriniz dert görmesin.” “Bizim Konya’nın insanı da boş durmuyor helal valla.” “Bırakın gebersin birde ambulans çağırmışlar.” “Ayıp ya çok gücendim insan haber eder.”

Haberin Devamı