Gazete Vatan Logo

Trafik sigortasındaki tavan fiyat belimizi büktü

Trafik sigortalarında uygulanan tavan fiyat uygulaması sonucu sigorta şirketlerinin baskı altında kaldığını söyleyen AXA Sigorta CEO’su Lejeune, “Kârlılığımız düştü. Belimiz büküldü. Normalleşme 2019’u bulur” dedi

Trafik sigortasındaki tavan fiyat belimizi büktü

2017 yılını pazardaki zorluklara rağmen kârlı bir şekilde kapattıklarını belirten AXA Sigorta CEO’su Guillaume Lejeune, tavan fiyat uygulamasından dolayı sigorta sektörünün üzerinde büyük bir külfet oluştuğunu söyledi. Lejeune, “Fiyatların aşağı çekilmesi kârlılıklarımızı düşürdü. Trafik primlerinden dolayı ciddi baskı altında kaldık. Belimiz büküldü. Düzenleyici kurumun bu konuda iyileştirici çalışmaları var. Ancak yeterli değil. Aylık bazdaki yüzde 1.5’lik artışlarda ancak enflasyona denk geliyor. Bu süreçte trafikteki pirim payımız yüzde 14’ten yüzde 7’ye düştü. Primlerimizde yüzde 40’lık kayıp oluştu.Trafiğin dışındaki bütün branşlarda yüzde 16 büyüdük” dedi. Lejeune, sıkıntıların 2019’un ortasına doğru giderileceğini söyledi.

Kaçan uçağa otomatik tazminat

AXA Global RE CEO’su olarak atanan Guillaume Lejeune’den 1 Nisan itibarıyla görevi devralmaya hazırlanan AXA Sigorta Teknik ve Bilgi Teknolojileri Başkanı Yavuz Ölken de yeni dönemde önceliklerinin kârlı büyüme olduğunu dile getirdi. Ölken, sözlerine şöyle devam etti: “Odağımız inovasyon ve dijitalleşme olacak. Sürücü davranışlarını ölçümlüyerek bir analiz ortaya çıkaran ve ona özel bir fiyat çıkaran Telematikli ilk kasko poliçemizin satışını yaptık. Fizzy uygulamasını getirmeyi düşünüyoruz. Uygulamayla gecikmeli uçuşlarda yolculara otomatik tazminat ödenecek.”

Haberin Devamı

170 milyon TL net kâr yaptı

AXA Sigorta, 2017’ye ait finansal sonuçlarını açıkladı. AXA hayat dışı branşta trafik sigortaları hariç tutulduğunda yaklaşık 170 milyon TL net faaliyet kârı ile güçlü bir yıl geçirirken özkaynak kârlılığı yüzde 27, toplam pazar payı da yüzde 7.3 olarak gerçekleşti. Doğan yükümlülüklerinin yanı sıra geçmiş yıllardan gelen rezerv yükümlülüklerini tek seferde gerçekleştirme kararıyla sadece trafik branşında yaklaşık 505 milyon TL zarar etti. Öte yandan Emeklilik & Hayat tarafında yüzde 52 büyüyen ve yönettiği varlıkların toplamı 383 milyon TL’ye ulaşan AXA’nın bu alandaki toplam net kârı da 7 milyon TL olarak gerçekleşti.