Gazete Vatan Logo

Trafik kazaları can almaya devam ediyor

Yurdun çeşitli illerinde meydana gelen kazalarda çok sayıda can kaybı ve yaralı var.

Trafik kazaları can almaya devam ediyor

NURHAK'TA KAZA; ANNE VE OĞLU ÖLDÜ, 6 YARALI

KAHRAMANMARAŞ'ın Nurhak İlçesi'nde traktör ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 22 yaşındaki Gülcan Yıldırım ve 3.5 aylık oğlu Muhammet Ali Yıldırım hayatını kaybetti. Kazada 6 kişi ise yaralandı.

Kaza, bu sabah Barış Mahallesi'nde meydana geldi. Seydi Battal Yıldırım yönetimindeki 01 DDE 47 plakalı kamyon ile Hasan Yılmaz'ın kullandığı 46 EJ 473 plakalı traktör çarpıştı. Çarpışmanın şiddetiyle her iki araçta devrilirken, kamyonda bulunan Gülcan Yıldırım ile oğlu Muhammet Ali Yıldırım olay yerinde hayatını kaybetti. Kazada kamyon şoförü Seydi Battal ile yanında bulunan Medine Yıldırım, Yasin Yıldırım, Selviye Yıldırım ve Yusuf Yıldırım ile traktör sürücüsü Hasan Yılmaz yaralandı.

Kazada hayatını kaybeden anne ve oğlunun cesetleri otopsi için morga götürülürken, yaralılar ise sağlık görevlileri tarafından ambulanslarla hastanelere taşınarak tedaviye alındı. Acil servislerde tedavileri süren yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

CENAZE DÖNÜŞÜ KAZADA ÖLÜ SAYISI 4’E ÇIKTI

Ordu’nun Fatsa ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen trafik kazasında ölü sayısı 4’e yükseldi.

Zonguldak’tan cenazeden dönen ve Trabzon’un Maçka ilçesine giden minibüsün Bolaman Mahallesi’nde yaptığı kazada 3 kişi hayatını kaybetmişti. Fatsa Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan biri daha hayatını kaybedince ölü sayısı 4’e yükseldi.

Kazada sürücü Adnan Hamzaoğlu, Temel Yıldırım, Fatma Çakal ve Yasemin Çakal hayatını kaybederken, Samsun’a sevk olan Fatma Hamzaoğlu’nun durumunun ağır olduğu bildirildi. Fatsa Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden Selahattin Çakal ve Ayhan Yıldız’ın da Trabzon’a sevk olacağı bildirildi.

Fatsa Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden Selahattin Çakal, kaza anını anlattı. Çakal yaptığı açıklamada, “Gece 04.00 sıralarında kaza oldu. Arabanın bir yere çarptığını gördüm, başka bir şey hatırlamıyorum. 4 ölümüz var. Kalça kemiğimde ve kolumda kırıklar var. Zonguldak’tan cenazeden geliyorduk. Aracın içinde hep akrabalarımız vardı. Köyümüzün muhtarı, hocası, muhtarın annesi, amcamın hanımı, kaynımın hanımı. Hep vefat etmişler, çok üzgünüm. Kaza öncesinde Samsun’un Terme ilçelerinde de sürücümüz küçük bir kaza atlattı. Sürücü Adnan Hamzaoğlu ile birlikte Terme’de pirinç aldık ve orada çorba içtik. Sonra arabaya bindik ve kaza yaptık. Kaza anında aracımız zemine öyle vurdu ki sanki bomba patladı” dedi.

Haberin Devamı

Olay yerinde kazayı anlatan Şendoğan Yerli isimli vatandaş ise, “Evde yatıyorduk. Bir ses geldi ve gök gürültüsü zannettim. Dışarı baktığımda iki kişinin koştuğunu gördüm. Sonrasında minibüsün kaza yaptığını fark ettim ve evden aşağı indim. Kazazedeler perişan haldelerdi. Sağlık ekiplerini aradık ve müdahale ettiler. Bu tip kazalar maalesef buralarda oluyor” diye konuştu.

Kazada araç yediemin parkına çekilerken, hayatını kaybedenlerin yakınları Fatsa Devlet Hastanesine akın ettiler.

ÇANKIRI'DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ, 1 YARALI

Çankırı'da tır ile taksinin çarpışması sonucu 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Hamdi Büyükpoyraz'ın kullandığı 18 T 0199 plakalı taksi, TOKİ konutları yakınlarında sürücüsünün kimliği öğrenilemeyen tırla çarpıştı. Kazada, ticari takside bulunan Şakir Bektaş, olay yerinde hayatını kaybetti. Yaralanan taksi sürücüsü Büyükpoyraz, ambulansla Çankırı Devlet Hastanesine getirildi.

TARSUS'TA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Haberin Devamı

Mersin'in Tarsus ilçesinde pikap ile çarpışarak devrilen traktörün altında kalan sürücü hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 06 HL 285 plakalı pikap ile Özdemir Taşpınar'ın (79) kullandığı traktör, Aladağ Mahallesi yakınlarında çarpıştı. Kazada traktör şarampole devrilirken, traktörün altında kalan Özdemir Taşpınar olay yerinde hayatını kaybetti. Jandarma pikap sürücüsünü gözaltına aldı. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

ÇAYCUMA’DA TRAFİK KAZASI: 1 ÖLÜ

Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre kaza, Saltukova beldesi Havalimanı Kavşağı'nda meydana geldi. A.Ç. idaresindeki 06 FT 8188 plakalı TIR, Ş.K. idaresindeki 67 NP 365 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı. Çevredeki vatandaşların yardımı ile araçtan çıkartılan yarıl sürücü, olay yerine gelen 112 sağlık ekiplerince Çaycuma Devlet Hastanesine kaldırıldı. Polis kaza yerinde geniş güvenlik önlemi alırken, yaralı kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. TIR sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere jandarma karakoluna götürüldü.

Haberin Devamı

ÖĞRENCİ MİNİBÜSÜ KAZA YAPTI: 14 YARALI

Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde öğrenci servisi belediyeye ait çöp kamyonu ile çarpıştı. Kazada 14 öğrenci yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Viranşehir Caddesi istikametinde seyreden E. Ç. yönetimindeki plakası belirlenemeyen öğrenci servisi belediyeye ait çöp kamyonu ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle minibüste bulunan öğrencilerden K.Y., A.A., H.G., Z.Ş., F.O., E.C., E.Z., F.Y., B.S., M.K., S.Ö., F.Ç., E.K., ve E.Ç., yaralandı. Yaralılar ambulanslarla ve vatandaşların yardımıyla Ceylanpınar Devlet Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı. Yaralıların birçoğu ayakta tedavi edilerek taburcu edilirken diğer yaralılar müşahede altına alındı. Yaralıların tamamının sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

ADANA'DA TRAFİK KAZASI: 5 YARALI

ADANA'da iki otromobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada hurdaya dönen otomobilde bulunan 4 kişi sıkıştıkları yerden Can-Kur ekipleri tarafından kurtarılırken can pazarı görüldü.

Kaza, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Irmakbaşı Mahallesi yakınlarında meydana geldi. Mehmet Çala yönetimindeki 41 H 2519 plakalı otomobil, karşı yönden gelen ve lastiği fırlayan Mehmet Yaşar Özekinci yönetimindeki 01 DGS 60 plakalı otomobil ile çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle iki araç da yol kenarına savrulurken Çala'nın yönetimindeki otonobilde bulunan 2'si kadın 4 kişi sıkıştı. Sürücü Özekinci, araçtan kendi çabaları ile çıkarken yoldan geçen başka bir araçla hastaneye götürüldü. Sıkışan sürücü Mehmet Çala ile Davut Kolukara, Hanefi Yarba ve Sebaha Çala, Büyükşehir Belediyesi Can-Kur ekipleri tarafından çelik ve demir parçalar titizlikle kesilip ayrılarak kurtarılabildi. Hurdaya dönen otomobilden yaralı halde çıkmayı başaran 4 kişi ambulanslarla hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu bildirilirken vücutlarında kırıklar olduğu ifade edildi. Soruşturma sürdürülüyor.

ANKARA'DA TRAFİK KAZASI: 2 YARALI

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bir taksinin refüjdeki ağaca çarpması sonucu iki kişi yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezinden Ankara yönüne giden Ertuğrul Gazi Çangır yönetimindeki 06 CDT 41 plakalı taksi, Cumhuriyet Mahallesi Ankara Bulvarı'nda kontrolden çıkarak refüjdeki ağaca çarptı.

Kazada, sürücü Çangır ile araçta bulunan yolcu Abdulsamet Gökçayı, takside sıkışarak yaralandı.

Çevredekilerin yardımıyla itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar, 112 Acil Servis ekiplerince Halil Şıvgın Çubuk Devlet Hastanesine kaldırıldı.

İlk müdahalelerinin ardından Ankara'daki bazı hastanelere sevk edilen yaralıların hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi.