Gazete Vatan Logo

Trafik çilesi bitmiyor

FSM'deki çalışmalar İstanbullu'ya çile çektirmeye devam ediyor. Avrupa yakasından Asya yakasına geçişler 5 saati kadar buldu.

Yol yapım çalışmaları nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde kapatılan şerit sayısının üçe çıkmasıyla, İstanbul’da hem bu güzergah hem de bu güzergaha çıkış yollarında trafik saç baş yoldurdu. Taksim’den Bostancı’ya 5 saatte ‘belki’ gidilebilen yolda mahsur kalanlara belediyeler su dağıttı, birçok sürücü aracını yol kenarına çekip saatlerce uyumayı tercih etti.

FATİH Sultan Mehmet Köprüsü’nde devam eden yol yapım çalışması nedeniyle kapatılan şerit sayısı üçe çıkarılınca önceki gün öğle saatlerinden itibaren başlayan trafik yoğunluğu dün tüm gün boyunca da devam etti. TEM Otoyolu Mahmutbey Gişeleri ile FSM Köprüsü arasındaki yaklaşık 25 kilometrelik dört şeritli yol ilerlemeyen trafik nedeniyle otoparka döndü. Sürücüler araçlarını yol kenarına çekip uyumayı tercih etti. TEM’deki trafik yoğunluğu önce D-100 karayoluna sonra İstanbul geneline yayıldı. Bazı belediyeler yolda mahsur kalan sürücü ve yolculara ücretsiz su dağıttı. Taksim’den Bostancı’ya normald, bir saatte gidilirken önceki gün ve dün bu süre 5 saate ulaştı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Operatörü Murat Kazanasmaz da attığı twitte, “Bu trafik ve çalışmalar 1 aya kalmaz benim de başımı yer:) adam demişti dersiniz :)” dedi.

TABANVAYA KUVVET

Köprüye doğru uzanan kilometrelerce araç kuyrukları gece saatlerinde de devam etti. Önceki akşam Mahmutbey’e kadar uzanan trafik sabah saat 06.30 sıralarında Metris TEM Bağlantı noktasına kadar devam etti. Geceyi yolda araç içinde geçirmek zorunda kalanlar, trafiğe isyan etti. Bazı sürücüler araçlarını yol kenarına bırakıp yürümeyi tercih ederken, geçmekte kararlı olanlar ise klakson çalarak tepkilerini gösterdiler.

KORNAYLA İSYAN

Sultangazi’den Sultanbeyli’ye gitmeye çalışan bir sürücü, “6 saatten beri yoldayız. 60 dakikalık yolu 6 saatte gidiyoruz. Devlet sadece siren çalarak yol istemesini biliyorlar” diye isyan etti. Almanya’dan 2 günde gelen bir aile de 5 saattir trafikte olduklarını söyleyerek, “Bu rezillik yeter. Biz 100 sene sonra ancak Avrupa Birliğine gireriz” dediler. Trafik nedeniyle Fatih Sultan Mehmet Köprüsü girişinde kalan vatandaşlardan bazılarının arabalarından inerek bekledikleri görülürken, bazı vatandaşlar ise kornalarına basarak duruma isyan etti. Bir vatandaş Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan kalkacak uçağını kaçırdığını ve bu yüzden karayolu ile yolculuk yapmak zorunda kaldığını söyledi. Trafik nedeniyle şehirlerarası otobüs terminallerine gidemeyen otobüsleri yolcular, Harem, Sancaktepe ve Ümraniye’de saatlerce beklediler. Akşam saat 20.00 sıralarında hareket etmesi beklenen çok sayıda otobüs, trafik nedeniyle terminallere ulaşamayınca, otogarda yığılmalar meydana geldi. Bazı vatandaşlar, FSM’de oluşan trafiği cep telefonlarında takip etti. Otobüs bekleyen yolculardan birisi ise Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan’ın ‘tatile çıkın’ uyarısını dikkate aldığını fakat yoğun trafikten dolayı tatile bile çıkamadığını söyledi. Yolcuların çoğunun terminallerde uyuduğu görülürken, bazı yolcuları ise duruma isyan etti. Trafikte kalan bir otobüsün şoförü ise saatlerce terminale gelmek için uğraştığını belirtti.

Haberin Devamı