Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgulama Yaparak Plakadan Online Ceza Ödeme İşlemleri

Trafik cezası sorgulama ekranından trafik cezası ödeme yapabilirsiniz. Online olarak sunulan trafik cezası sorgulama hizmetini kullanarak nasıl trafik cezası ödeme yapacağınızın detayları haberimizde.

Trafik cezası sorgulama konusunda kişilerin trafik cezası alıp almadığının yanında, trafik cezasının ödenme işlemleri de yapılabilmektedir. Ceza alan kişilerin ödeme ve sorgulama yapılabilmesi için resmi kaynakların yanında özel portallar da bulunmaktadır. Trafik cezası sorgulama için GİB sitesinden yardım alabilirsiniz. GİB’in ilgili hizmetine giriş yaptığınızda plaka ve T.C. kimlik bilgilerinizi girmeniz gerekmektedir.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

PLAKADAN CEZA SORGULAMA

TRAFİK SİGORTASI SORGULAMA

İlgili bilgileri girdikten sonra ise sistem tarafından trafik cezanız görüntülenecektir. Eğer sadece sorgulama yapmak istiyorsanız bu adımdan sonra ceza bilgilerini inceleyerek siteden çıkabilirsiniz. Fakat eğer trafik cezası sorgulama sonrasında ödeme de yapmak istiyorsanız, ekranda yer alan ödeme bağlantılarını takip etmeniz gerekir. Böylece site üzerinden güvenli bir şekilde ödeme yapmaya başlayabilirsiniz. Ödeme konusunda kredi kartınızı kullanmanız zorunlu olduğu için sizinde kredi kartınız üzerinden ödeme yapmanız gerekir. Böylece trafik cezası sorgulama işlemlerini belirtildiği şekilde sizler de kolayca yapabilir ve sorgulama sonrasında ödeme işlemleri ile birlikte cezanızı kısa süre içerisinde ödeyerek, gereken ödeme imkanından da yararlanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Online Trafik Cezası Ödeme

Trafik cezası sorgulama ve ödeme konusunda online olarak işlem yapabileceğiniz diğer bir kaynak ise bankaların online internet bankacılık portallarıdır. Bankalardaki hesabınız ve kredi kartlarınız üzerinden yapacağınız ödemeler arasında bulunan online trafik cezası ödeme sayesinde aldığınız tüm cezalar ile ilgili ödeme yapabilmeniz mümkündür. Bunun için banka üzerindeki hesabınız ile birlikte online bankacılık kanallarına girmeniz gerekir. Online bankacılık kanalına girdikten sonra ise ödeme adımlarından trafik cezası ödeme bağlantılarını takip etmeniz yeterlidir.

Böylece trafik cezası sorgulama sonrasında sistem tarafından ne kadar cezanızın olduğu belirtilecek ve döküm yapılan tüm cezaları seçerek ödeyebilirsiniz. Ödeme konusunda isterseniz kredi kartınızı isterseniz de banka üzerindeki hesabınızdaki bakiye üzerinden ödeme yapabilirsiniz. Özellikle online bankacılık kullanan kişiler için trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri çok daha kolay yapılabilmektedir.

Haberin Devamı