Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ve ödeme nasıl yapılır?

Büyük şehirlerde artan trafik sorununa alınan hiçbir teknik yöntem yeterli olmamaktadır. Üstelik kaza oranları da her geçen sene artıyor. Trafikteki sıkışıklık trafik kazalarını tetiklerken, trafik kazaları ve bile bile yapılan trafik kuralı ihlallerinin de tetiklemiş olduğu trafik cezaları da bir başka gündem maddesi. Peki, Trafik cezası sorgulaması internet üzerinden nasıl yapılır ve bu cezaları internet üzerinden ödemenin yolları nelerdir?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme nasıl yapılır?

Günümüzde, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), e-devlet uygulamalarından tutun, birçok özel bankanın trafik cezalarının kolayca ödenmesini sağlayan uygulaması ve kampanyası bulunmaktadır. Bu ve bu gibi işlemler, trafik ceza ödemelerini yapma süresini birkaç dakikaya indiren işlemlerdir.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Resmi Sitesi Üzerinden Trafik Cezaları Nasıl Sorgulanır ve Nasıl Ödenir?

Emniyet Genel Müdürlüğü, internet üzerinden vermeye başladığı hizmette, internet teknolojisinin hız avantajından yararlanarak, araç sahipleri ve sürücülere trafik cezalarını sorgulama ve ödeme hizmetini sunmaya başladı. Her geçen yıl artan otomobil sayısı ve güvenlik eksikleri ile alt yapı eksikleri ile birlikte trafik cezaları Emniyet Genel Müdürlüğü’nün yoğun mesai harcadığı bir konuydu. Geliştirilen sorgulama ve ödeme sayfaları sayesinde, vatandaşlar için trafik cezası olup olmadığını öğrenmek, var olan borcu ödemek artık dakikalar alan kısa bir işlem haline geldi. Bu gibi pozitif özellikler sayesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü trafik cezası sorgulama ve ödeme sayfası vatandaşlar tarafından sık sık ziyaret edilmeye başlandı.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Yapmanız gereken işlemler ise Emniyet Genel Müdürlüğü resmi sitesine girdikten sonra T.C. kimlik numarası, isim soy isim ve doğum tarihi gibi bilgileri ‘’Trafik Cezası ve Otopark Sorgulama’’ Ekranlarına girmek. Böylelikle sorgulama ve ödeme işlemlerini yapabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı Resmi Sitesi Üzerinden Trafik Cezalarının Sorgulanması ve Ödenmesi
Günümüzde artık trafik cezaları internetten sorgulandığı için, birçok kamu kurum ve kuruluşu bu teknolojiden faydalanıyor. Trafik cezalarının sorgulanmasını ve ödenmesini internet üzerinden yapılmasını sağlayan kurumlardan biri de Gelir İdaresi Başkanlığı.

Gelir İdaresi Başkanlığı, vatandaşların trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri gibi işlemleri gerçekleştirebilmesi için İnternet Vergi Dairesi web portalını hizmete açmıştı. Bu portal da, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün verdiği hizmet gibi trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini dakikalar içinde halletmenizi sağlıyor. Üstelik İnternet Vergi Dairesi Web Portalı’nın mobil olarak kullanılması da mümkün. Böylelikle, İnternet Vergi Dairesi web portalını mobil ortamlarda internet erişimi sağlayabildiğiniz her alanda rahatça kullanabiliyorsunuz.

İnternet Vergi Dairesi web portalında yer alan ‘motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme’ ekranı sayesinde kolayca sorgulama ve ödeme işlemlerinizi halledebiliyorsunuz. Bu işlemleri yapabilmek için, plaka, tescil tarihi, T.C. kimlik numarası veya vergi numarası gibi bilgileri girmeniz gerekiyor. Bunları girdikten sonra sisteme girip ödemenizi kolayca halledebiliyorsunuz.

Gelir İdaresi Başkanlığı ile Anlaşmalı Olan Bankalar Hangileri

Yazımızda belirttiğimiz gibi, Gelir İdaresi Başkanlığı İnternet Vergi Dairesi web portalı üzerinden kredi kartıyla trafik cezası ödenebiliyor. Peki hangi bankalar bu işleme dahil? İşte cevabı.

? Akbank T.A.Ş.
? Aktif Yatırım Bankası A.Ş.
? DenizBank A.Ş.
? Finansbank A.Ş.
? HSBC BANK A.Ş.
? T.C. Ziraat Bankası A.Ş.
? Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
? Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
? Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
? Türkiye Halk Bankası A.Ş.
? Türkiye İş Bankası A.Ş.
? Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.
? Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

E-Devlet Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

www.trafik.gov.tr adresine giriş yaptıktan sonra Trafik Cezası Sorgulama yazan tabloda kimlik bilgilerinizi doldurduktan sonra doğrula seçeneğine tıkladığınız takdirde, istediğiniz türde trafik cezalarını sorgulayabilmektesiniz.

Haberin Devamı