Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Online trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri ile kolayca ceza sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. 3 farklı şekilde yapılabilen trafik cezası sorgulama işleminin detayları haberimizde!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri nasıl yapılır?

Gün geçtikçe artan araç sayısı ile birlikte yollar beklenenden fazla kalabalıklaşmış, toplu taşımaların haddinden fazla kalabalık bir yolculuk imkanı sağlaması nedeniyle bireyler özel araçlarına yönelerek refah bir şekilde ulaşımlarını sağlamayı tercih etmişlerdir. Artan araba kullanımı ve yolların kalabalıklaşması ile trafikte gerçekleşen hatalar, kural ihlalleri artmış hatta kaza sayısı da gün geçtikçe artmaya devam etmiştir.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kazaların artması çağın en büyük sorunlarından birisi olan trafik magandası probleminin gözler önünden hiç kaybolmamasına sebebiyet vermiştir. Ve doğanın kanunu olan ölümlere zamansız ölüm denilen kavram en çokta bu trafik magandalarının bile isteye kural ihlali yapmalarından dolayı eklenmiştir. Bu ölümlerin mümkünse olmaması ve daha aza indirilmesi için de trafik için bir çok kural getirilmiş ve düzenlemeler yapılmıştır. Bu kurallara uymayanlar ise bu hataları bir kez daha yapamasınlar diye caydırıcı cezalara çarptırılmaktadırlar.

Haberin Devamı

Belirli noktalarda bulunan trafik polislerinin kestiği cezalar dışında artık hemen her yerde bulunan mobese kameraları sayesinde nerede olunursa olunsun kural dışı bütün trafik hareketleri gözlemlenir ve cezası tespit edilen plaka sahibinin adresine gönderilir. Böylece trafik cezalarından hiçbir şekilde kaçmak mümkün olmaz. Trafik cezası almamak için tek yapmamız gereken ehliyet kurslarında da öğretilen kurallara, araç kullanım tekniklerine uymak ve her şeyden önce kural ihlallerinin kendi canımızdan da öte diğer insanların canını tehlikeye attığını unutmamak olacaktır.

Trafik Cezası İnternet Üzerinde Nerelerde Sorgulanır?

Trafik cezası sorgulama işlemi internet üzerinden üç farklı şekilde gerçekleşebilir. Bunlardan birisi Emniyet Genel Müdürlüğü sitesi üzerinden yapılabilir. Bir diğer sorgulama yöntemi ise vergi dairesi internet sitesi üzerindendir. Sonuncu yöntem ise E- Devlet sistemi üzerinden yapılabilecek sorgulamadır. E-Devlete giriş için eğer şifreniz yoksa ilk olarak herhangi bir PTT’den şifre almanız gerekecektir. Bu şifreyi almanız diğer işlemlerinizde de sizin için faydalı olabilecektir. Bu yöntemler sayesinde rahatlıkla trafik cezası sorgulama işleminizi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Sorgulama Sistemi Nasıl Kullanılır?

Öncelikli olarak trafik cezanızın bulunup bulunmadığını Emniyet Genel Müdürlüğüne giderek öğrenebilirsiniz fakat bu yöntem özellikle teknolojinin bu kadar geliştiği şu dönemlerde zaman kaybıdır. Bu zaman kaybını yaşamamak için trafik cezası sorgulama işleminizi internet üzerinden de kolaylıkla gerçekleştirebilirsiniz.

İnternet üzerinden üç şekilde gerçekleşen sorgulama işlemi için,

Emniyet Genel Müdürlüğü sistemi üzerinde; isim, soyisim, TC kimlik numarası, doğum tarihi gibi bilgileri girerek doğrula butonuna tıklayarak gerekli olan bilgilere ulaşabilirsiniz.

Gelir İdaresi Başkanlığı üzerinde sorgulama için, plakanızı girmeniz gerekmektedir ayrıca özel plaka durumunuzu belirtmeniz gerekmektedir bunun dışında TC kimlik numaranızı ya da vergi kimlik numaranızı girdikten sonra tescil numaranızı da doğru olarak girmeniz durumunda borcunuzu görüntüleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Son olarak trafik cezası sorgulama işleminizi E- Devlet kapısı üzerinden de rahatlıkla yapabilirsiniz.

Özellikle mobeseler aracılığı ile otomatik olarak kesilen cezaların direk olarak plakanın kayıtlı olduğu adrese gitmesi sebebiyle cezalara ulaşamayabiliyoruz. Çünkü günün uzun bir zamanını dışarıda geçirmekteyiz ve evimize gelen cezalar ortadan kaybolabilmektedir bu sebeple internet üzerinden trafik cezası sorgulama önemli bir yer tutmaktadır. Bu sistem sayesinde var olan borcumuzu hemen görebiliriz. Böylece sahip olunan trafik cezasını gecikmeye uğramadan direk olarak ödenebilir böylece gecikme cezası ödemek zorunda kalmazsınız ayrıca eğer ceza tebliğ edildikten sonraki 15 gün içerisinde cezayı öderseniz %25 e kadar erken ödeme indiriminden faydalanabilirsiniz fakat bu cezayı 15 gün içerisinde ödemezseniz bu indirimden faydalanmanız mümkün olmayacağı gibi eğer gecikirse ödemenize gecikme cezası da eklenecektir. Ayrıca eğer trafik cezanızı taksitli olarak değil de direk peşin olarak öderseniz ödeyeceğiniz miktar biraz daha az olacaktır.

Haberin Devamı

Plakadan yazılabilecek trafik cezaları sebebiyle düzenli aralıklar trafik cezası sorgulama sistemini kullanarak cezanızın olup olmadığını sorgulamanızı tavsiye ediyoruz. Çünkü cezalı araçların muayenesi yapılmadığı gibi daha fazla miktarda ödeme yapmanıza sebebiyet verir ve bunun dışında çeşitli sıkıntılar yaşamanıza sebep olabilir. İşte bu sıkıntıları yaşamamak için trafik cezası sorgulama işlemini internet üzerinden gerçekleştirebiliyor olmak büyük bir ayrıcalıktır.

Bütün bunlar dışında kazalara sebebiyet vermemek için trafik kurallarını hiçbir zaman ihmal etmemek gerektiği unutulmamalıdır çünkü her bir trafik kuralı ihmali trafik magandalarının üremesi demek olduğu gibi ölümlerin artması ve bir çok hayatın mahvolması demektir.