Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Ulaşımın önemi ile birlikte trafik kazaları da çok büyük bir sorun haline gelmiştir. Zaman zaman yetişebilmek adına bazı kural ihlalleri yapılmaktadır. Yapılan bu kural ihlallerini online trafik cezası sorgulama işlemi ile kolayca öğrenebilirsiniz. İşte trafik cezası sorgulama ve ödeme yöntemleri!

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri

Trafik Cezanızı İnternet Üzerinden Sorgulama ve Ödeme İşlemleri Neden Önemlidir? Günümüzde artık genelde trafik cezaları otomatik kesildiği için, bu cezalar hemen sorgulanamamaktadır, çalışan sayısının arttığı günümüzde eve gönderilen cezalara ulaşmanız zor olabiliyor. Otomatik ödeme ile cezanızı anında öğrenip ödeyebilir ve 15 gün içinde ceza ödenmesi durumunda %25 oranında erken ödeme indiriminden faydalanabilirsiniz. Gecikmiş cezalara ise gecikme cezaları eklenecektir. Peşin ödeme durumunda ise ödeyeceğiniz ceza miktarı biraz daha az olacaktır.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

2017 Yılı Trafik Cezası Tutarları Ne Kadar?

2017 yılında krımızı ışıkta geçmenin cezası 217 Türk Lirası olup, puan açısından ceza değeri ise 10 puan olacaktır. Emniyet kemersiz araç kullanmanın ceza olarak bedeli 96 Türk lirası, puan olarak ceza değeri 15 ceza puanı olacaktır. Araçta, radar cihazlarının durumunu size önceden bildiren bir alet bulundurmanız halinde ise 1134 lira, 20 de ceza puanı kesilecek. Ehliyetini araç kullanırken yanında bulundurmayan kişilere 1765 lira gibi, ehliyetsiz kullanma durumunda ise yine 1765 Türk lirası gibi yüksek tutarlarda ceza ödeyeceksiniz.

Haberin Devamı

Peki Sorgulama Nasıl Yapılıyor?

Aracınızın bir cezası olup olmadığını sorgulamak için Akbank Direkt Mobil uygulamasını kullanabilirsiniz. Plaka numaranızı ve T.C. kimlik numaranızı girerek veya vergi numaranızla aracınızın bir cezası olup olmadığını anında öğrenebilirsiniz.

Emniyet Müdürlüğü Resmi Sitesi Üzerinden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

Emniyet müdürlüğü resmi internet sitesinde de trafik cezanızın varlığını sorgulayabiliyor ve cezanız varsa ödeyebilirsiniz. Emniyet genel müdürlüğü, trafik kazalarının önüne geçip etkili bir trafik güvenliği sistemini hayata geçirmek amacıyla Elektronik Denetleme Sistemi (EDS) ve Mobese kamera sistemleri gibi teknolojik yollardan faydalanıp cezalar ile de caydırıcı bir etki yaratmayı planlıyor. Cezaların kolay bir şekilde sorgulanıp ödenmesi için de 7 gün 24 saat uygulanabilecek bir sistemi her gün açık tutuyor.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü resmi internet sitesinde yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama kısmından aracınıza ait herhangi bir ceza olup olmadığını sorgulayabiliyor, var olan cezanız varsa ödemenizi yapabiliyorsunuz.

Gelir İdaresi Başkanlığı İle Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme İşlemleri

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB) ‘nın sunduğu hizmet ile 7 gün 24 saat boyunca çalışan uygulama ile tüm araç sahipleri Gelir İdaresi Bakanlığı internet vergi dairesi üzerinden ceza sorgulama ve ödeme işlemleri gerçekleştirebilir.

Siteye üye olmadan ve başvuru gibi evrak işlemleri ile uğraşmadan, her gün trafik cezanızın durumunu sorgulayabilir, her gece 22.00 ve 02.00 saatleri arasında trafik cezanısı, herhangi bir giriş işlemi yapmadan ödeyebilirsiniz.

GİB resmi sitesinden motorlu taşıt sorgulaması ve kredi kartı ile ödeme başlığı altında özel plaka durumunu evet veya hayır olarak işaretledikten sonra, T.C. kimlik numarası, tescil tarihi gibi bilgilerinizi girerek uyarıları okuduktan sonra tamam butonuna tıklamanız yeterli, sorgulama işleminizi böylelikle yapabilirsiniz.

Haberin Devamı