Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgulama Ve EGM Trafik Cezası Ödeme İşlemleri

İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama ve trafik cezası ödeme işlemlerini yapabilirsiniz. EGM trafik cezası ile ilgili detaylar haberde.

Trafik cezaları, tebligat ile adreslere gönderilse de çoğu zaman tebligatların vatandaşlara zamanında ulaştırılmaması nedeniyle erken ödeme indiriminden yararlanılması mümkün olmamaktadır. Bunun yanında gecikilen her gün için faiz işlendiği için kişilerin trafik cezaları daha da artmaktadır. Bu nedenle de trafikte ceza alındığında ne kadar erken ödeme yapılırsa o kadar daha az masraf olacaktır. Erken ödeme için, ceza aldığınızdan haberdar olmanız gerekmektedir. Trafik cezası aldığınıza dair herhangi bir şüphe duyuyorsanız, online olarak trafik cezası sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

TRAFİK CEZASI SORGULAMA

TRAFİK CEZASI ÖDEME

ARAÇ SORGULAMA

Yapacağınız trafik cezası sorgulama işlemi ile birlikte, trafik cezanızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. İstediğiniz zaman yapacağınız ceza sorgulama işlemi ile birlikte ceza durumunuzu sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Alınan cezaların ödeme konusunda erken ödemde % 25’lere varan indirimler sağlandığı için aldığınız cezaları hemen ödemeniz çok daha yararlı olacaktır.

Haberin Devamı

Trafik cezası sorgulama işlemlerinde Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ilgili sayfasına giriş yapmanız ve bu sayfa üzerinden sorgulama yapmanız gerekir. Yapacağınız sorgulama sonucunda cezanızın olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Cezanız bulunuyorsa, online ödeme kanalları üzerinden cezanızı ödemeniz de mümkündür. Böylece cezalar ile ilgili tüm işlemlerinizi online olarak yapma imkanına da sahip olabilirsiniz. Hem cezanızı sorgulayabilir hem de cezanızı online olarak kredi kartınız üzerinden ödeyebilirsiniz.

Trafikte aldığınız cezalar için cezası ödeme konusunda Gelir İdare Başkanlığı’nın internet vergi dairesini kullanmanız gerekir. Böylece ödeme konusunda resmi kanalları kullanarak cezanızı indirimli olarak ödeme imknaına sahip olabilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığı sitesi üzerinden sadece kredi kartı ile ödeme yolu bulunduğu için yapacağınız işlemlerde kredi kartınızı kullanmanız gerekecektir.

Trafik cezası sorgulama ve ceza ödeme konularında belirtilen portallar üzerinden işlemleri yaparak sizler de cezanız hakkında detaylı bilgiler ulaşabilirsiniz. Tümvatandaşlarınyararlanabileceği hizmetler sayesinde cezalar için kurumlara giderek sıra beklemenize ve elden ceza ödemeniz de gerek kalmayacaktır.

Haberin Devamı