Gazete Vatan Logo

Trafik cezası sorgulama işlemini online olarak nasıl yapabilirim?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemlerini internet üzerinden online olarak kolayca yapabilirsiniz. Eski dönemlerde trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri için vergi dairesine gidilmesi gerekiyordu. Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri hakkında merak edilenleri sizler için bu haberimizde araştırdık.

Trafik cezası sorgulama işlemini online olarak nasıl yapabilirim?

Trafik cezası sorgulama ve ödeme işlemleri artık internet üzerinden kolayca yapılabiliyor. Trafik cezalarınızı ödemek için artık devlet dairelerinde beklemenize gerek yok. İnternet üzerinden cezalarınızı sorgulayın ve aynı sayfa üzerinden hemen ödemesini yapın. Ulaşım zorlukları fazlalaştıkça ve toplu taşıma araçlarındaki yoğunluk arttıkça insanlar kişisel araçlarını almak istiyor. Araç alımları fazlalaştıkça trafikte olan araç sayısı da artık gösteriyor. Özellikle kalabalık şehirlerde trafikte araç yoğunluğu oldukça fazla olmaktadır. Trafiğe çıkan araçların fazlalaşması ve trafik yoğunluğunun artmasından kaynaklı trafik cezaları meydana geliyor.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Bazen fark ederek bazen de fark etmeden sürücüler kural ihlali yapıyor ve bunun sonucunda ceza alıyorlar. Bu cezaların bazıları elektronik denetleme sistemi tarafından bazılar ise polis çevirmelerinde yazılıyor. Yeni gelen uygulamalar ile MOBESE kameraları yapılan tespitler neticesinde sürücülere ceza yazılabiliyor. Elektronik sistem ve MOBESE ile yazılan cezalar sürücülerin direk plakalarına yazılıyor. Bu cezalar posta ile adreslerine gönderiliyor. Sürücüler ancak posta ellerine ulaştığı zaman cezadan haberdar olabiliyor. Yaşanan bazı aksaklıklardan dolayı eline posta ile cezaları ulaşmayan sürücüler ceza sürelerini geçirebiliyor. Bunun yanı sıra sürücüler cezaları unutabiliyor veya haberdar olmayabiliyor. Bu sorunların önüne geçecek olan Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme hizmeti Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından “ İnternet Vergi Dairesi” üzerinden veriyor. Sürücüler güncel ve geçmiş tüm cezalarını internet üzerinden sorgulayabiliyor ve istedikleri takdirde ödemeyi internet üzerinden yapabiliyor. İşlemi gerçekleştirmek için İnternet Vergi Dairesine girişin farklı yöntemleri bulunuyor. Bunlar; T.C kimlik no ile giriş, kullanıcı girişi ve e-Devlet şifresi ile giriştir. T.C kimlik numarası ile yapılan girişlerde “doğum tarihi, anne kızlık soyadı 1.ve 2. harfi, anne-baba-eş-çocuğa ait T.C kimlik numarası bilgilerini eksiksiz olarak doldurmanız gerekiyor. Bilgileri doldurduktan sonra Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet yöntemi ile giriş yapmak için ise e-Devlet şifresine sahip olmanız gerekiyor. E-Devlet şifreleri PTT şubeleri tarafından kişilerin bizzat başvuruları üzerine 2 TL karşılığında veriliyor. PTT’den ilk olarak alınan şifre geçici şifre olarak nitelendirilmektedir. E-Devlet resmi internet sayfasına geçici şifre ile giriş yaparak kalıcı şifrenizi güncellemeniz gerekiyor. Güncellediğiniz e-Devlet şifresi ve T.C kimlik numaranız ile İnternet Vergi Dairesi üzerinden trafik cezası sorgulama ve ödemesi yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Sorgulama ekranında ise sizi “ Plaka, özel plaka, T.C kimlik numarası/vergi numarası, tescil tarihi” bilgileri karşılayacaktır. Bu bilgileri girdikten sonra Sorgula butonuna basarak tüm trafik cezası sorgulamalarınızı yapabilirsiniz. Bu sayfa üzerinde bulunan anlaşmalı banka ve kartları ile aynı sayfa üzerinden kolayca ödeme yapmanız da mümkün. Anlık olarak yazılan cezalar bazen sistem üzerinde görünmeyebiliyor. 1 veya 2 iş günü içerisinde almış olduğunuz ceza sisteme işlenecektir.

Haberin Devamı

Siz de hiçbir kurum veya bankaya gitmeden Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme işlemi yapabilirsiniz. Üstelik bu işlemleri internet erişimi sağladığınız her yerde yapmak mümkün.

Haberin Devamı