Gazete Vatan Logo

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Trafik cezası sorgulama işlemini internet sayesinde çok basit birkaç işlem sonucunda yapabiliyorsunuz. Trafik cezanızı sorguladıktan sonra yine internet üzerinden trafik cezası ödeme işleminizi de gerçekleştirebilirsiniz. Nasıl yapacağınızı haberimiz üzerinden öğrenebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgula ve İnternetten Ceza Ödeme artık çok kolay!

Sizde bir araç sahibi iseniz ve aracınız ile her gün trafiğe çıkıyorsanız her an aracınıza ceza kesilmesi durumu ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Sizde aracınız üzerinden bir borç ya da herhangi bir ceza olup olmadığını merak ediyorsanız trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanabilrisiniz. Trafik cezası sorgulama uygulaması ile birlikte artık arcınızın plakasını girerek aracınıza trafikte herhangi bir ceza kesilip kesilmediğini öğrenebilirsiniz. Biz sizlere bu haberimizde trafik cezasının nasıl sorgulanacağı hakkında bilgi vereceğiz. Sizde aracınız üzerinden herhangi bir trafik cezası olup olmadığını veya ikinci el bir araç alacaksanız bu aracın üzerinden herhangi bir trafik cezası olup olmadığını aracın plakasını girerek öğrenebilirsiniz. Bunun yanında trafik cezası sorgulaması yapmış ve aracınız üzerinden bir trafik cezası olduğunu öğrendiyseniz yine onlie ortamda trafik cezası ödeme işlemini yerine getirebilirsiniz. Biz sizlere bu haberimizde hem trafik cezası sorgulama hemde trafik cezasının online olarak nasıl ödeneceği hakkında bilgi vereceğiz.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

TRAFİK CEZASI ÖDEME İŞLEMİ VE DETAYLARI!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İŞLEMİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ!

Trafik Cezası Sorgulama

İnternet kullanımının artması ile birlikte artık bir çok kurum ve kuruluş sanal ortamda online olarak işlem yapma imkanını biz vatandaşlara sunmaktadır. Bu uygulamalardan birisi de online olarak trafik cezası sorgulama uygulamasıdır. Sizde aracınız üzerinden herhangibi bir trafik cezası olup olmadığını merak ediyorsanız bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Bunun yanında ikinci el bir araç alacak ancak aracın üzerinde kayıtlı herhangi bir trafik cezası olup olmadığını merak ediyorsanız da trafik cezası sorgulama uygulamasından yararlanabilirsiniz. Trafik cezası sorrgulama işlemini iki farklı yoldan yapabilirsiniz. Bu yollardan ilki Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Şubesi’ne giderek trafik cezası hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ancak bu yol size zaman kaybı yaşatacaktır. Bizim size tavsiyemiz online olarak trafik cezası sorgulama işleminden faydalanmanız olacaktır. Şimdi sizlere online olarak trafik cezası sorgulama işlemini nasıl yapılacağı hakkında bilgi verelim;

Haberin Devamı

İlk olarak www.trafik.gov.tr adresine giriş yapınız.

Linke tıkladıktan sonra açılacak olan sayfada Trafik Cezası Sorgulama yazan bölüme geliniz.

Daha sonraki adımda sorgulama yapan kişinin kimlik bilgilerini giriniz. Bu bölümde ise isim, soyisim, TC kimlik numarası ve doğum yılını ilgili alanlara girmeniz gerekmektedir. Bu bilgileri girdikten sonra doğrula butonuna basınız.

Bundan sonra ki adımda karşınıza çıkacak sayfada araç plakasına yazılan ceza sorgulama, sürücü belgesine yazılan ceza sorgulama, tüzel kişi ceza sorgulama, otoparka çekilen araç sorgulama bölümleri karşınıza çıkacaktır.

Bundan sonra bu bölümlerden hangisine uygun sorgulama yapmak istiyorsanız onu seçiniz böylelikle sizde trafik cezası sorgulama işlemini yerine getirmiş olacaksınız.

Haberin Devamı

Trafik Cezası Ödeme

Sizde trafik cezası sorgulama işlemi yapmış ve trafik cezası ile karşı karşıya kaldığınızı öğrenmiseniz yine ödemelerinizi online olarak yapabilirsiniz. Haberimizin bu bölümünde sizlere online olarak trafik cezası ödeme hakkında bilgi vereceğiz. Online trafik cezası ödeme için aşağıda yer alan adımları izlemeniz yeterli olacaktır. Trafik cezası ödeme için;

ilk olarak www.gib.gov.tr adresine giriş yapmanız gerekmektedir.

Daha sonra açılacak olan sayfada Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi yazan bölüme girmeniz gerekmektedir. Bu bölümde yer alan Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı İle Ödeme yazan alana giriş yapınız.

Daha sonra bu alanda yer alan plaka, özel plaka, TC kimlik numarası veya vergi numarası ve tescil tarihi yazan bölümleri eksiksiz doldurunuz.