Gazete Vatan Logo

Trafik Ceza Sorgulamalarınızı İnternet Vergi Dairesinden Yapabilirsiniz

Gelir İdaresi Başkanlığı devletin trafik cezası sorgulama ve ödeme konusunda yetkili kurumudur. Trafik ceza sorgulama ve ödeme işlemleri GİB üzerinden,HGS ile ilgili tüm işlemler PTT üzerinden yapılmaktadır.

Trafik Ceza Sorgulamalarınızı İnternet Vergi Dairesinden Yapabilirsiniz

Vatandaşların trafik cezaları ile ilgili yapacağı işlemlerde tercih edebileceği resmi ve en kullanışlı kaynak Gelir İdaresi Başkanlığı olmaktadır. Başkanlık tarafından oluşturulmuş olan internet vergi dairesi ile birlikte tüm borçlar ve ödemeler kolay bir şekilde gerçekleştirilebilmektedir. Üstelik hizmetler devletin yetkili kurumu tarafından sunulduğu için herhangi bir işlem ücreti de bulunmamaktadır. Bu açıdan vatandaşlar trafik ceza sorgulama yaparak trafik cezası konusunda bilgi alabilir. Yapılacak olan sorgulamalarda trafik cezası olan araç sahiplerinin neden bu cezayı aldığı öğrenilebilir. Bu açıdan trafik kazası ile ilgili işlemleri kolaylaştırmak isteyen vatandaşlar belirtilen internet adresini ziyaret edebilir.

HGS SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

HGS CEZA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ

Trafik ceza sorgulama yapmak isteyen vatandaşların araç plakaları ile birlikte aynı zamanda ruhsat bilgilerini de bilmesi gerekmektedir. Belirtilen bilgilerin girilmesi ile birlikte yapılacak olan trafik ceza sorgulama sonrasında var olan tüm trafik cezaları ekranda yayınlanacaktır. Trafik ceza sorgulama ile öğrenebileceğiniz bu bilgiler sayesinde araçlar üzerinde herhangi bir cezanın olup olmadığını görebilirsiniz. Trafik ceza sorgulama ile öğrenilecek olan bu bilgiler sonrasında ise ödeme adımlarına geçilebilir. Eğer vatandaşlar trafik cezalarını ödemek istemiyorsa bu adımdan sonra sistemden ayrılabilirsiniz. Fakat trafik cezası ödemek isteyen vatandaşlar ekranda yer alan ödeme bağlantılarını takip etmelidir. Bu sayede hem online olarak trafik ceza sorgulama yapmış olacak hem de trafik ceza sorgulama sonrasında ödeme imkanı ile birlikte tüm cezalardan kurtulması mümkün olacaktır. Belirtilen hizmetlerden tüm vatandaşların yararlanması mümkündür.

Haberin Devamı

HGS İşlemleri

Trafik ceza sorgulama dışında trafik ile ilgili yapılan diğer bu sistem ise HGS sorgulama olmaktadır. Hızlı geçiş sistemi abonesi olan vatandaşlar HGS sorgulama yaparak aboneliklerinde ne kadar kaldığını öğrenebilir. HGS portalı sayesinde kayıtlı tüm abonelik bilgilerine ulaşmanız mümkündür. Bu açıdan geçiş bilgilerinden bakiye işlemlerine kadar tüm detaylar HGS sorgulama ile ulaşılabilir durumdadır.

Haberin Devamı