Gazete Vatan Logo

Trafik canavarı durmak bilmiyor!

Dün geceden bu yana meydana gelen trafik kazalarında 14 kişi hayatını kaybederken, 49 kişi de yaralandı

Trafik canavarı durmak bilmiyor!

BALIKESİR’in Edremit İlçesi’nde, halk oyunu ekibinin velilerinin yer aldığı bir otobüs, önündeki iki otomobile çarpıp, sabah olması nedeniyle kimsenin bulunmayan bir işyerine daldı. Otobüsün çarptığı otomobillerden biri elektrik diğerine çarpınca, içindeki 3 kişiden 2’si kaza yerinde öldü. Kazada 1’i ağır, 21 kişi yaralandı.

Kaza, bugün saat 07.30 sıralarında, Kadıköy Mahallesi Çanakkale-İzmir Karayolu üzerinde meydana geldi. Bodrum-Ortakent Yahşi Gençlik ve Kulübü üyeleri, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun Tekirdağ’da düzenlediği organizasyona katıldı. Türkiye ikincisi olan ekip, otobüsle Bodrum’a dönmek üzere yola koyuldu. Çocuklarını yalnız bırakmayan veliler yine bir turizm firmasına ait otobüsle, halk oyunu ekibini taşıyan diğer otobüsü takip ederek Bodrum’a hareket etti. 45 velinin yer aldığı 56 yaşındaki Behzat Avcıoğlu yönetimindeki 48 VZ 507 plakalı otobüs, iddiaya göre, şoförün direksiyon başında uyuklaması sonucu kontrolden çıktı. Önce 34 KU 2351 plakalı otomobile yandan çarpan ardından 34 PP 507 plakalı bir diğer otomobili öne katarak sürükleyen otobüs, daha sonra refüje aşarak karşı şeride geçti. Sabah olması nedeniyle kimsenin bulunmadığı avize satılan bir işyerine dalan otobüs durabildi.

Haberin Devamı

OTOMOBİLDEKİ 2 KİŞİ ÖLDÜ

Otobüsün önüne katarak sürüklediği otomobil ise yolun sağ tarafından aydınlatma direğine çarparak durabildi. Hurdaya dönen otomobildeki kimliği öğrenilemeyen 3 kişiden 2’si öldü. Otobüsün işyerinin birkaç metre yanında olan 3 metre derinliğindeki menfeze girmesi halinde olası bir faciadan dönüldüğü görüldü. Kazada 1’i otomobilde ağır, diğerleri otobüste 21 kişi yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi. Sağlık ekipleri yaralıları ambulanslarla çevre hastanelere kaldırdı. Yaralıların tedavisinin sürdüğü bildirildi. Jandarma, kaza yerinde önlem aldı. Çanakkale yönüne üç şeritli yolda ulaşım tek şeritten, İzmir yönüne ise iki şeritten verilmeye başlandı. Kaza yerinde incelemeler sürüyor. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı

"ŞOFÖR UYUDU" İDDİASI

Otobüs yolcularından Eğitmen Akın Fetvacı, "Yarışmada ülke ikincisi olduk. Bodrum’a dönüyorduk. Herşey normaldi. Arkadan gelen ve velileri taşıyan ikinci otobüsümüz vardı. Bu otobüsün şoförü, araçtaki velilerimiz söylediğine göre uyumuş. Kaza bu nedenle olmuş" dedi.

AFYONKARAHİSAR
Afyonkarahisar’da otomobil ile kamyonetin çarpıştığı trafik kazasında 5 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.
Kaza, Emirdağ-Çifteler karayolu 27. kilometresi Beyören köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Mustafa İyigün yönetimindeki 27 P 8002 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu karşı şeride geçerek Şali Çoban idaresindeki 15 KD 651 kamyonla çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle yoldan çıkan kamyon sol tarafa yatarken, otomobil ise takla atarak yol ortasında durdu.
Kazanın ardından bölgeye çok sayıda 112 acil servis ve jandarma ekibi sevk edildi. Can pazarının yaşandığı kazada Şadi Çoban, Hanım Ebru, Murat İyigün ile İbrahim ve Leyla Aslan hayatını kaybetti. Kazada Irmak, Fatma Aslan, Mustafa ve Münevver İyigün yaralandı.
Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla çeşitli hastanelere sevk edilirken, cenazeler olay yerinde yapılan incelemelerin ardından hastanelerin morglarına kaldırıldı.
Kazaya karışan kamyonun çilek yüklü olduğu öğrenildi. kazayla ilgili başlatılan geniş çaplı soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

Haberin Devamı

ŞANLIURFA

Şanlıurfa’da TIR ile yolcu minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 14 kişi yaralandı. Araçta sıkışan TIR sürücüsünü çıkartmaya çalışan 6 itfaiye eri de yaralının yakınları tarafından darp edildi. Kaza sonrası hayatını kaybeden sürücü Alpak'la birlikte toplam 21 kişi kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre kaza, sabah saatlerinde Şanlıurfa - Suruç karayolunun 20. kilometresi Peyamlı kırsal mahallesi yakınlarında meydana geldi. Şanlıurfa’dan Gaziantep’e gitmekte olan Hüseyin Alpak yönetimindeki mısır yüklü 63 B 0052 plakalı TIR ile Birecik’ten hasta ziyareti için Şanlıurfa merkeze giden Fevzi Ateş yönetimindeki 63 RB 719 plakalı yolcu minibüsü ile kafa kafaya çarpıştı. Kazada minibüste bulunan 14 kişi ile takla atıp ters dönen TIR’ın sürücüsü yaralandı. Minibüsteki yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Şanlıurfa merkezdeki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
İtfaiyeciler darp edildi
Ters dönen aracında sıkışan TIR sürücüsü ise olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri tarafından çıkartılmaya çalışıldı. İtfaiye yaralıyı çıkarttığı sırada olay yerine gelen yakınları, itfaiyecilere saldırarak darp etti. Saldırıya uğrayan itfaiyeciler, olay yerinde araçlarını bırakarak kaçarken, vücudunu darbe alan 6 itfaiye erinin hastaneye götürüldüğü öğrenildi. Ambulansla Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne kaldırılan TIR sürücüsü Hüseyin Alpak, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kaza nedeniyle yol uzun süre trafiğe kapandı. Vinçlerin yardımıyla araçların kaldırılmasıyla birlikte yol yeniden trafiğe açılırken hastaneye kaldırılan yaralanan 2 kişinin durumunun ağır olduğu belirtildi.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
MANİSA
Manisa'nın Selendi ve Sarıgöl ilçelerinde meydana gelen trafik kazalarında bir kişi hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Selendi ilçesi Karşıova Mahallesi'nde, Nurullah Kova'nın (62) kullandığı 35 AJ 7451 plakalı kurbanlık taşıyan kamyonet ile Eyüp Korkulu (28) idaresindeki 45 U 6960 plakalı motosikletle çarpıştı.
Kazada yaralanan motosiklet sürücüsü Korkulu, kaldırıldığı Selendi Devlet Hastanesindeki müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Kamyonet sürücü Kova, gözaltına alındı.
Astsubay olan Korkulu'nun Şırnak'taki Gabar Dağı Seslice Karakolu'nda görev yaptığı ve yıllık izin için memleketinde bulunduğu öğrenildi.
Sarıgöl'de, İzmir yönüne giden Hüsamettin Akkaya yönetimindeki 54 SB 6941 plakalı otomobil, Özpınar Mahallesi Eşme-Alaşehir yol kavşağında, Ali Durmuş'un kullandığı 45 KA 6623 plakalı otomobille çarpıştı.
Kazada yaralanan sürücülerle Mustafa ve Neslihan Akkaya, Hayriye Güney, Ümmü Durmuş ve Emine Tosun, hastanelere kaldırıldı.
Sürücü Durmuş'un hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Akkaya ailesinin, İzmir'e kız istemeye gittiği öğrenildi.
KOCAELİ
Kocaeli'nin Körfez ilçesinde takla atan otomobildeki 2 kişi hayatını kaybetti.
Kaza, dün akşam 22.30 sıralarında D-100 Karayolu Hereke Mevkii'nde meydana geldi. İddiaya göre Ufuk Yütük idaresindeki plakası öğrenilemeyen otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi nedeniyle takla atarak viyadükten uçtu. Kazada yaralanan Ufuk Yütük ile yanında yolcu olarak bulunan İsmail Çakıcı (34) 112 ekipleri tarafından Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ufuk Yütük ve İsmail Çakıcı yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Servis şoförü olarak görev yaptığı öğrenilen Ufuk Yütük'ün iki çocuk babası olduğu, İsmail Çakıcı'nın ise bekar olduğu ifade edildi. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.
İSTANBUL
Çağlayan'da kamyon ile otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
D100 Karayolu Topkapı istikametinde giden Muhammet Kabacıoğlu'nun kullandığı 34 BZV 46 plakalı sandalye yüklü kamyonet ile aynı yönde giden Mehmet Bozkuş'un kullandığı 34 DT 1402 plakalı otomobil Çağlayan mevkisinde çarpıştı.
ELAZIĞ
Elazığ’da kamyonet ile otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.
Kaza, Elazığ-Malatya karayolunun 30’uncu kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Necmettin Günek idaresindeki 34 US 8044 plakalı otomobil, Malatya istikametinden Elazığ'a seyir halindeyken sürücüsünün direksiyon hakimiyeti kaybetmesi sonucu karşı yola geçerek Salih Emre idaresindeki 10 U 1111 plakalı kamyonete çarptı. Kazada yaralanan Necmettin Günek ve eşi Hülya Günek ambulansla Elazığ Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Sürücü Günek, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.
Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı