Gazete Vatan Logo

Trabzon’daki AVM’ye Arap turist dopingi

Trabzon’daki Varlıbaş AVM, 5’inci yılında ziyaretçi sayısını yüzde 50 artırırken Arap turistlere yönelik yeni mağazalar açarak iş hacmini büyütmeyi hedefliyor.

Trabzon’daki AVM’ye Arap turist dopingi

VARYAP’IN Trabzon’un merkezinde yer alan yatırımı Varlıbaş AVM, beşinci yılında ziyaretçi sayısını yüzde 50 arttırırken, kente yapılan yeni yatırımlar ve artan turizm kapasitesiyle birlikte Varlıbaş AVM, 2016 yılında ziyaretçi sayısında yüzde 30’a varan artış hedefliyor.

Varyap Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve CEO’su Erdinç Varlıbaş, şehrin özellikle Arap ve Körfez Bölgesi’nden gelen turistler ve yatırımcılar için cazibe merkezi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti. Yılda 300 bine yakın Arap turistin Trabzon’a geldiğine dikkat çeken Varlıbaş, bu ilginin sadece ziyaret ile sınırlı olmadığının, gelenlerin ciddi oranda konut ve arsa yatırımları yaptığının altını çizdi. Arap ve Körfez bölgesinden 4 mevsim boyunca önemli oranda turist çeken Trabzon’un perakende yatırımları açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden Varlıbaş, Dubai ve Suudi Arabistan’daki AVM’lerde olduğu gibi parfümeri ya da mücevherat gibi turiste yönelik mağaza serilerini arttıracaklarını söyledi.

Haberin Devamı

250 milyon liralık hacmi var

BİR AVM’nin kabul görüp oturması için 3-4 yıllık bir sürecin geçmesi gerektiğini belirten Erdinç Varlıbaş, kendileri için bu aşamanın tamamlandığını belirterek, “Varlıbaş AVM, 5 yılın sonunda kendini ve ticari değerini ortaya koymaya başladı. Yıllık 250 milyon TL’lik ticaret hacmine ulaştı” dedi.