Gazete Vatan Logo

Trabzon'da polise saldırı! 3 şehit

Trabzon'un Maçka ilçesi Çatak mevkiinde, polis kontrol noktasında çevik kuvvet minibüsüne yönelik silahlı saldırıda şehit sayısı 3’e yükseldi.

Trabzon'da polise saldırı! 3 şehit

Başbakan Binali Yıldırım Maçka'daki saldırıyla ilgili grup toplantısında şehit sayısının 3'e çıktığını açıkladı.
Trabzon'un Maçka ilçesi Çatak mevkiinde, polis kontrol noktasında çevik kuvvet minibüsüne yönelik silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 3 polis şehit olurken 3'ü polis 4 kişi yaralandı.
Saldırı bu sabah saat 08.30'da meydana geldi. Maçka- Gümüşhane yolu üzerinde, Gümüşhane tarafından gelen araçları kontrol amacıyla yol kenarında park halinde duran polis aracı ile minibüse, ormanlık alandan teröristler otomatik silahlarla ateş açtı, el bombası attı. Açılan ateşe polis memurları karşılık verdi. Hızla olay yerine takviye polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaklaşık bir saat süren çatışmanın ardından teröristler ormanlık alanın içlerine doğru kaçtı.
Çatışmada 3 polis memuru şehit olurken, 4 polis yaralandı. Çatışma sırasında çevreden geçerken, kurşunların isabet ettiği bir dükkanın kırılan cam parçaları 28 yaşındaki Duygu Şeker'in koluna ve boynuna isabet ederek yaralanmasına neden oldu. Yaralı polisler ile Duygu Şeker hastanede tedavi altına alındı.
Polisler, yaralı arkadaşları için hastanelere giderek kan verdi. Çatışma sırasında teröristlerin açtığı ateş sırasında yakındaki kuyumcu dükkanına da kurşunlar isabet etti.
Jandarma ve Özel Harekat timleri kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlattı.
Saldırıyı yapanların bir süredir Doğa Karadeniz Bölgesi'ne sızmaya çalışan PKK'nın bir terörist grubu olduğu sanılıyor.
HALK ELİNDE SİLAH TERÖRİST ARIYOR
Bölgedeki ormanlık alanda sürdürülen operasyonda sık yeşillikler ve ağaçlar terör örgütü mensuplarına ulaşmada çalışmaları güçleştirirken, Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden bölgeye Drone (yerden kumandalı hava aracı) desteği istendi. Droneler ile havadan bölgenin görüntüleri çekilirken, teröristlerin yeri tespit edilmeye çalışılıyor.
Öte yandan bölgede terör saldırısı olduğunu duyan çok sayıda vatandaş da ellerine tüfeklerini alarak güvenlik güçlerine destek olmak için bölgeye akın etti. Trabzon Valisi Yücel Yavuz da bölgeye gelerek yetkililerden bilgi aldı.
ACI HABERİ ALAN POLİSLER GÖZYAŞLARINA BOĞULDU
Trabzon'un Maçka İlçesi’nde yaralanan polis memurları Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi Acil Servisi'ne getirildi. Olayda meslektaşlarının şehit düştüğü haberini alan polisler birbirlerine sarılarak gözyaşı döktü. Şehit polislerin yakınları da hastane önünde sinir krizleri geçirdi.
VALİLİK AÇIKLAMASI
Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada ise, "19 Temmuz 2016 salı günü saat 08.30 Maçka ilçesinde yol kontrolü uygulaması yapmakla görevli emniyet mensuplarımıza terörist saldırı gerçekleştirilmiş olup, saldırıda 2 polis memurumuz şehit olmuş, 5 polis memurumuz ile 1 sivil vatandaşımız yaralanmıştır. Eylemi gerçekleştirenlerin etkisiz hale getirilmesi için operasyon başlatılmıştır" denildi.

Haberin Devamı

İLÇEDE SİLAH SESLERİ DUYULDU
Maçka İlçesi’nde sabah 3 polisin şehit olmasından sonra teröristlerin etkisiz hale getirmek için Jandarma ve Özel Hareket timlerinin başlattığı operasyonlar sürürken, aramaların sürdüğü kırsal alanda silah sesleri duyuldu. Korku ve panik havası oluşan ilçe merkezindeki yollar ve Trabzon-Gümüşhane karayolu ulaşıma kapatıldı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda zırhlı araç da geniş güvenlik önlemleri aldı. Uzun namlulu silahlara gezen polisler teyakkuza geçti. Yaşananlar üzerine kimi vatandaş dürbünlerle ormanlık alanı gözetlerken, kimileri de trafiğe kapanan yoldaki araçları siper alarak çevreyi izledi.
TERÖRİST YAKALANDI İDDİASI
Gergin bekleyiş ve silah sesleri sürerken bir teröristin yakalandığı iddiası üzerine toplanan çok sayıda vatandaş, teröristi linç etmek için İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne koşmaya başladı. Güvenlik güçlerinin iddianın asılsız olduğu uyarısında bulunmasına rağmen vatandaşlar koşmaya devam etti. Ancak kalabalık grup bir süre sonra, silah seslerinin duyulduğu bölgeye gitmek isteyen bir kişinin izin vermeyen polisle tartıştığını ve terörist olmadığını öğrenince dağıldı. Amacının güvenlik güçlerine yardımcı olmak olduğunu belirten vatandaş ise daha sonra polis ekipleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı.

Haberin Devamı