Gazete Vatan Logo

Trabzon'da 10 yılın en yoğun karı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, "Kentte son 10 yılın en yoğun kar yağışıyla karşı karşıyayız. Trabzon'da sahilde 50 santimetreye, yüksek bölgelerimizde 1-2 metreye varan kar kalınlığıyla karşılaşıyoruz" dedi.

Trabzon'da 10 yılın en yoğun karı

Trabzon Havalimanı'ndan yapılması planlanan tüm seferler iptal edildi...

Gümrükçüoğlu, kentte belediye ekiplerince yürütülen karla mücadele çalışmalarını denetledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezi ve tüm ilçelerde karla mücadele ettiklerini söyledi.

Kar yağışının yarın öğleye kadar süreceğini bildiren Gümrükçüoğlu, yağışın ardından don ve buzlanma beklendiğini ifade etti. Gümrükçüoğlu, "Kentte son 10 yılın en yoğun kar yağışıyla karşı karşıyayız. Trabzon'da sahilde 50 santimetreye, yüksek bölgelerimizde 1-2 metreye varan kar kalınlığıyla karşılaşıyoruz" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, hasta, yaşlı ve çocukların sağlık sorunu yaşamaması için sokağa çıkmamasını, sürücülerin araçlarında kar lastiği ve zincir kullanmasını, vatandaşların toplu taşıma araçlarına binmesini istedi.

Karla mücadele çalışmalarının 24 saat esasına göre sürdürüleceğini belirten Gümrükçüoğlu, "Büyükşehir Belediyesi Kriz Merkezi'nde ilçe belediyeleriyle koordinasyon içinde çalışıyoruz. Ayrıca karayolları görevlileri, kendilerine ait yollarda bizimle iletişim halinde, senkronize şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığımıza ait kuruluşlar ile Devlet Su İşlerinin araçlarından da istifade etmekteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Kar yağışı nedeniyle telaşa gerek olmadığına işaret eden Gümrükçüoğlu, şunları kaydetti:

"Kar dolayısıyla herhangi telaşa lüzum yoktur, ekiplerimiz iş başındadır. Tüm araç gereçlerimizle ve gerekirse özel araçları kiralayarak mücadelemizi sürdürmekteyiz. Cumartesi gününden itibaren zaten çalışma başlatılmış ve devam ettirilmektedir. İnşallah kar mücadelesinde herhangi can kaybı ve maddi hasar yaşanmadan, kent genelindeki ulaşımı yeniden sağlayacağız."

UÇAK SEFERLERİ İPTAL

Trabzon Havalimanı'ndan yapılması planlanan tüm uçak seferlerinin yoğun kar yağışı nedeniyle iptal edildiği belirtildi.Devlet Hava Meydanı İşletmeleri (DHMİ) yetkilileri, kentte dün başlayan ve özellikle gece saatlerinde etkisini artıran kar yağışı sonucu Trabzon Havalimanı'ndan yapılan iç ve dış hat seferlerinde sabah saatlerinden itibaren aksamalar yaşandığını anımsatıldı.Yetkililer, halen devam eden kar yağışının etkisini artırması ve görüş mesafesinin aşırı düşmesi yüzünden yapılması planlanan tüm iç ve dış hat seferlerinin, hava şartları normale dönene kadar iptal edildiğini kaydetti.Türk Hava Yolları (THY) yetkilileri de olumsuz hava koşulları yüzünden Trabzon Havalimanı'ndan yarın saat 08.30'a kadar yapılması planlanan tüm seferlerinin iptal edildiğini ifade etti.

Haberin Devamı