Gazete Vatan Logo

Toyota, uçan arabaları gerçek yapacak!

Toyota, uçan arabaları gerçek yapacak!

Toyota, güvenilir otomobilleriyle tanınıyor olabilir ancak görünene göre, firmanın derinliklerinde bir yerde, çılgınca uçan arabalar üretme hayaline sahip birileri var. Böyle düşünmemizin sebebi ise, Toyota'nın gizliliğine düşkün Kook Bölümü'nden bir kez daha yeni bir uçan araba patenti çıkmış olması.

Toyota'nın iki uçan araba patentinde de aynı isim bulunmakta: Umesh M. Gandhi. Patent imzasının "Gandhi et al" olarak görüldüğü düşünülürse, Bay Gandhi'nin bir ekibinin de bulunduğu ve bu ekibin uçan araba kavram tasarımları ile ilgilendikleri kesin olarak söylenebilir.

Ortaya çıkan ilk patent, genişletilebilir, üst üste konulabilir çok kanatlı tasarımı ile Prius-benzeri bir uçan arabaydı. 2016/01766256 numaralı yeni patent ise benzer bir gelecekçi Toyota arabayı temel alarak tasarlanmış gibi gözüküyor ancak bu araç, arka kısmında bulunan bir itici pervane ile uçuyor ve "kara modundan uçuş moduna geçiş yapmasını sağlayan bir şekil değiştirme yöntemine" sahip.

Göründüğü kadarıyla bu şekil değiştirme yöntemi, geri çekilebilen kanatları, uçuş modundayken aracın vücudunu sıkıştırabilecek üyelere sahip esnek bir kasayı ve bütün bunları kaplayacak "gerilebilir bir deriyi" içermekte.

Haberin Devamı