Gazete Vatan Logo

Toyota’nın yerli SUV’u ABD’ye ihraç edilecek

Toyota’nın 350 milyon euro yatırımla Adapazarı fabrikasında üreteceği C-HR, şimdiden büyük ilgi gördü. Toyota Türkiye, yerli SUV’u otomotivin anavatanı ABD’ye göndermeye hazırlanıyor.

Toyota’nın yerli SUV’u ABD’ye ihraç edilecek

Toyota’nın 350 milyon euro yatırımla yılın son çeyreğinde Adapazarı fabrikasında üretimine başlayacağı C-HR modeli, otomotivin anavatanı ABD’ye ihraç edilecek. Avrupa’da her yıl yüzde 40 büyüyen crossover segmentine Türkiye’de üretilecek yeni silahı C-HR ile girmeye hazırlanan Toyota, gözünü Amerika kıtasına dikti.

Avrupa için tasarlanan aracın yoğun ilgi görmesi üzerine, ABD’ye ihracatı gündeme geldi. Toyota, Ford Otosan ve Tofaş’tan sonra Türkiye’den ABD’ye ihracat yapan üçüncü şirket olacak.

Toyota C-HR’nin iç tasarımının gösterildiği toplantıda konuşan Toyota Avrupa’nın Kıdemli Mühendisi Mehmet Fatih Kale, Detroit Otomobil Fuarı’nda gösterilen aracın, ABD’de de satılacağını açıkladı.

C-HR’ın iç tasarımından sorumlu ekipte yer alan Kale, “Toyota Avrupa’da 9 yıldır çalışıyorum. Bir Türk olarak böyle büyük bir projede bulunduğum için çok mutluyum. Toyota C-HR, Toyota için çok önemli bir model. Türkiye’de üretilecek olması ve sadece Avrupa için tasarlanan ancak tüm dünyanın beğenisini kazanarak global bir model haline gelmesi beni çok heyecanlandırıyor” dedi.

Haberin Devamı

Gelelim C-HR’da öne çıkan özelliklere... C-HR’ın sürücü odaklı kabininde kullanışlı yüksek teknolojilere yer verildi. Bu teknolojiler arasında, birçok fonksiyonu kontrol edebilen döner düğme,

8 inçlik dokunmatik multimedya ekranı yer alıyor. Bununla birlikte asimetrik orta konsol tasarımı, sürücünün tüm kontrollere kolayca ulaşmasını sağlıyor.

15 bin C-HR satacak

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış CEO’su Ali Haydar Bozkurt, crossover segmentinin büyüdüğünü belirterek, “2005’te bu segmentte 4 model varken, bu sayı 2015’te 14’e ulaştı. 2020’de 20’nin üzerinde modelin var olacağı öngörülüyor. Kasım’da satışa çıkacak olan C-HR, satışlarımızı ivmelendirecek. C-HR için yıllık 12-15 bin bandında bir satış hedefimiz var” dedi.