Gazete Vatan Logo

Toyota’nın yeni model atağı Auris’le sürüyor

Toyota, C sınıfında yer alan Auris ile station wagon versiyonu Auris Touring Sports modellerini yeniledi. Yenilenen Auris ve Auris Touring Sports, Temmuz ayının ortasında Türkiye’de satışa çıkacak. Toyota Türkiye Satış ve Pazarlama, bu yıl yeni Auris’ten 4-5 bin adet satmayı planlıyor.

Daha sportif bir görünüme kavuşan yeni Auris’te, kaslı ön tampon, geniş alt ızgara, LED farlar, krom detaylar, daha belirgin hale gelen Toyota logosu ilk bakışta öne çıkıyor.

Auris hatchback 55 mm uzayarak 4.330 milimetreye (mm), Touring Sports 35 mm uzayarak 4.595 mm’lik boyuta ulaştı. Ağırlığı da 25 kg azaldı. Otomobilin dış tasarımının yanı sıra iç mekanda da bir dizi yenilik yapıldı. Yeni Auris’in iç mekanı aralarında Türk mühendis Mehmet Fatih Kale’nin yer aldığı ekip tarafından geliştirildi. Gösterge panelinin ortasına konumlandırılan 4.2 inç renkli TFT ekran ile daha sofistike ve sportif görünüm elde edildi. Sürücüler bu çok fonksiyonlu ekranda sürüş, tüketim ve navigasyon haritası gibi bilgileri görüntüleyebilecek. Orta konsola entegre edilmiş Toyota Touch 2 sistemine sahip 7 inç büyüklüğündeki renkli multimedya dokunmatik ekran radyo, CD/MP3 çalar, Bluetooth ile kablosuz cep telefonundan görüşme yapma, cep telefonundan müzik dinleme ve çalma listesinden seçim yapabilme, araç bilgisi, USB girişi ile iPod ve USB uyumlu mobil cihazlara bağlantı ile şarj imkanı ve entegre geri görüş kamerası özelliklerini taşıyor.

Haberin Devamı

Dizeli 4 litre yakıt harcıyor
AURIS’İN 99 beygir gücünde 1.33 lt Dual VVT-i, 132 beygir güç üreten 1.6 lt Valvematic benzinli motorları olacak. 1.33 lt Auris, 100 km’de ortalama 5.8 litre harcıyor. 90 beygirlik 1.4 lt D-4D dizel motor 4 litrelik ortalama yakıt tüketimiyle öne çıkıyor. 1.6 lt Auris sürekli değişken şanzıman (CVT) seçeneği ile satışa sunulacak.