Gazete Vatan Logo

Tosun firarda!

D-100 karayolunu birbirine kattı

İstanbul’da, getirildiği kurban pazarında kamyondan indirilirken kaçan tosun D-100 karayolunu birbirine kattı. 13 saat firarda kalan tosun bir vatandaş tarafından kement yapılmış iple yakalanarak etkisiz hale getirildi.

Kurban Bayramı öncesi satılmak üzere İstanbul Ataşehir Yeni Sahra’daki kurbanlık hayvan pazarına getirilen 3 yaşındaki tosun, önceki gün saat 22.00 sıralarında, kamyondan indirilirken kaçtı. Sahibi Ruknettin Can ile yanındakileri peşinden koşturan tosun bir süre sonra izini kaybettirdi. Sabah saatlerinde, D-100 karayolunda Bostancı’dan Kadıköy yönüne ilerleyen sürücüler hiç beklemedikleri bir manzara ile karşılaştılar. Ters yönden Maltepe yönüne doğru koşturan tosunla burun buruna gelen sürücüler ne yapacaklarını şaşırdı. Araç trafiğinin içinde korkuyla koşturan tosun üzerine gelen bazı araçlara boynuz atarken, sürücüler ise tosuna çarpmamak için çaba gösterdi.

Trafiği alt-üst etti

İnsanlardan ve araçlardan kaçmaya çalışan tosun D-100 karayolunda trafiğin kilitlenmesine neden olurken, bir sürücü de yakalamak için tosunun peşine düştü. Olay yerine gelen polis ekiplerinin yardımıyla saatlerce tosunu yakalamaya çalışan Yasin Şermen, birkaç kez sıkıştırmasına rağmen kurbanlık tosunu yakalayamadı. Yasin Şermen, kaçak tosunu araç sürücülerinin de yardımıyla Maltepe’de tekrar sıkıştırdı. Bir kamyonetin üzerine çıkan Şermen, kement yaptığı ipi tosunun boynundan geçirdikten sonra önce kamyonete daha sonrada bariyerlere bağlayarak yakaladı. Maltepe Belediyesi Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından sakinleştirici iğne yapılan tosun bir süre sonra yere yığıldı. Tosun daha sonra sahibi Ruknettin Can ve yardımcıları tarafından bir kamyonete koyularak hayvan pazarına götürüldü.


Haberin Devamı