Gazete Vatan Logo

Toshiba’yı üretime ‘Fatih Projesi’ ile ikna edecek

TNB, Fatih Projesi kapsamında ihaleye hazırlanıyor

Toshiba’nın tüketici elektroniği, depolama ve aydınlatma ürünlerinin distribütörlüğünü yapan TNB, Fatih Projesi kapsamında 10 milyon 600 bin bilgisayarlık ihaleye hazırlanıyor. TNB, ihaleyi kazanırsa üretimi Türkiye’de yapması için Toshiba’yı ikna etmeyi planlıyor

Toshiba’nın notebook, tüketici elektroniği ürünleri, depolama birimleri ve aydınlatma sistemlerinin Türkiye distribütörlüğü’nü yapan TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş., Fatih Projesi kapsamında önümüzdeki ay düzenlenecek olan 10 milyon 600 bin bilgisayarlık ihaleye hazırlanıyor. Şirket, herşey yolunda giderse bilgisayarların yarısını vermeyi hedefliyor. Bu ihaleden başarıyla çıkılırsa Toshiba’nın üretimi Türkiye’de yapması için harekete geçilecek.

Hedef % 20 büyüme

TNB Bilgisayar ve Görüntü Sistemleri A.Ş.’nin patronu Aytaç Biter, “İhaleyi alırsak pazar payımız ve rekabet gücümüz artacak. Maliyetlerimiz düşecek. Toshiba’yı Türkiye’de üretim tesisi kurması için ikna edebileceğiz” dedi.

İhale hakkında da bilgi veren Biter, “2014-2016 dönemi için bilgisayarlar alınacak. Haziran ayında yapılacak ihalenin şartnamesi çok ağır. Örneğin en az 350 milyon liralık banka teminatı şartı var. Yerli ve yabancı 6 şirketin şartname aldığı belirtiliyor” diye konuştu. Şirket olarak pazardaki konumlarına ve hedeflerine de değinen Biter, şöyle devam etti:

Mona Lisa’yı aydınlattı!

“Cirosal anlamda pazarda üçüncü sıradayız. Bu yıl yüzde 20 büyüme hedefliyoruz. 200 bin adet laptop, 50 bin adet tablet satış hedefimiz var. Tablette asıl patlamayı 2014 yılında yapacağız. Aydınlatmada çok ciddi artış var. Geçen yıldan beri çevre dostu LED aydınlatma ürünleri satıyoruz. 2012’de 1 milyon adetlik satış rakamına ulaştık.”

LED aydınlatmada sokak lambaları ve otel, alışveriş merkezi gibi projelerle ilgili olduklarını da dile getiren Aytaç Biter, “Toshiba çevre dostu LED aydınlatmada Avrupa’da çok iddialı. Louvre Müzesi’nin dolayısıyla aralarında Mona Lisa’nın da olduğu sanat eserlerinin LED’e dönüştürdü. Biz de Türkiye’de sokak aydınlatma ünitelerinin LED’e dönüştürülmesiyle ilgili ihalelere katılmak istiyoruz” dedi.

Avrupa üçüncüsü oldu

AYTAÇ Biter, sadece teknolojide değil pistlerde de hızlı bir isim... Borusan Otomotiv Motorsport’un yarışçısı olan Biter, önceki hafta Salzburg’da gerçekleşen Avrupa Binek Otomobiller Kupası (ETCC) 3’üncü ayak mücadelesinde 2’inci yarışı 3’üncü sırada tamamladı.

Borusan Otomotiv Motorsport pilotu Aytaç Biter, 2’inci yarışa 17’inci sırada başlamasına karşın yarışı 8’inci sırada tamamlayarak, genelde, hem 24 sıra birden yükselmiş hem de kendi klasmanını 3’üncü sırada tamamlayarak Borusan Otomotiv Motorsport adına ilk podyum derecesini almış oldu.

Televizyonda konsept değişiyor

AYTAÇ Biter, önümüzdeki ay Toshiba’nın yeni televizyonlarının satışa çıkacağını belirtti. Artık yeni bir konsept oluşturulduğunu ve televizyondan bilgisayara tüm Toshiba ürünlerinin tasarımlarının ortak olacağını anlatan Biter, şöyle devam etti: “Haziran sonunda hepsi akıllı olan yeni ürünler gelecek. Biz de hem fiyat hem fonksiyon açısından öne çıkacak yeni ürünlere konsantre olduk. Bu yılın sadece ikinci yarısında 60 bin adet televizyon satmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı