Gazete Vatan Logo

Toshiba’nın TV’sine ‘Zorlu’ teklifi verdi!

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, “Toshiba için teklif verdik, incelenme aşamasında. Bizimle beraber teklif veren şirket sayısı 5 ya da 6... Karar 1-1.5 ay içerisinde çıkabilir. Toshiba’yı alırsak dünyada hedef büyüteceğiz” dedi

Toshiba’nın TV’sine ‘Zorlu’ teklifi verdi!

Zorlu Holding CEO’su Ömer Yüngül, Toshiba’nın TV birimi için teklif verdiklerini belirterek, “Şu an incelenme aşamasında. Bizimle beraber teklif veren şirket sayısı 5 ya da 6. Toshiba konusunda karar 1-1.5 ay içerisinde çıkabilir” dedi.

7 milyon adet katkı

Toshiba’nın TV birimi ile ne kadar büyüklükteki bir varlığın kendilerine geçeceğine ilişkin soru üzerine Yüngül, “Bunu söylemek çok zor. Çünkü farklı rakamlar var. Toshiba’nın Avrupa’daki lisans hakkı bizde. Dolayısıyla biz zaten kendi güçlü pazarımızda bunu kullanıyoruz. Diğer bölgelerle ilgili en az ilave 6-7 milyonluk satış adedi gelmesi lazım” ifadelerini kullandı.

Ömer Yüngül, Toshiba’nın TV birimini bünyelerine katmaları halinde nerelerde hedef büyüteceklerine ilişkin soru üzerine de, bütün dünyada hedef büyüteceklerini ifade ederek, “Çin, Japonya, Amerika... Bütün dünyada, her yerde varlar. Üretim birimleri de bize kayacak. Ama şu anda fazla fabrikaları yok.” diye konuştu. “Toshiba’nın TV birimini bünyenize katmanız durumunda yeni fabrika açacak mısınız?” sorusuna da Yüngül, “Olursa, bakacağız. Ama bunu söylemek için henüz erken” karşılığını verdi.

Haberin Devamı

Avrupa pazarı için lisansı var

TOSHIBA Visual Solutions Corporation ile yüzde 100 bağlı ortaklığı olan Vestel Ticaret arasında 1 Eylül 2016 tarihinde imzalanan marka lisans anlaşması kapsamında 5 yıl süreyle geçerli olmak üzere Avrupa pazarı için Toshiba markası lisansı altında televizyon üretimi, satışı, pazarlaması ve dağıtım hakları Vestel Ticaret’e ait bulunuyor.

Vestel’den Nisan ayında Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada şirketin global markaları lisanslama ve/veya satın alma yoluyla uluslararası pazarlardaki konumunu daha da sağlamlaştırma ve markalı satışlarını arttırma stratejisi kapsamında, Toshiba Corporation’ın TV biriminin (Toshiba Visual Solutions Corporation) satın alınması konusunda görüşmelere başlandığı belirtilmişti.