Gazete Vatan Logo

Tosçelik 2014’ün Anadolu Kaplanı!

Anadolu’nun en büyük şirketi Tosçelik olarak belirlendi. Ekonomist dergisinin Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğiyle ve Turkcell’in desteğiyle düzenlediği “Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi-Anadolu Kaplanları” araştırmasına göre, Tosçelik’i, Tiryaki Agro Gıda, Erbakır, Kroman Çelik ve Sarkuysan Elektrolitik Bakır takip etti.

Araştırmaya bu yıl eklenen “Anadolu 500’e en çok şirket gönderen gruplar” kategorisinde Boydak Holding, Erdemoğlu Şirketler Grubu ve Sanko Holding yer aldı. “İhracatını en çok artıran 5 şirket”, Arıkan Mensucat, Abalıoğlu Yem, Işık Ahşap Profil, Muratbey Gıda ile Royal Halı oldu. “İstihdamını en çok artıran 5 şirket”, Balpet Petrol Ürünleri, Ritaş Kimya, Kipaş Mensucat, Kayseri Şeker Fabrikası, Çekok Gıda olarak listelendi. “Cirosunu en çok artıran 5 şirket”, Erdemoğlu Dış Ticaret, Kipaş Mensucat, As-Do Hazır Beton, Karaçuha Tarım, Eti Gıda oldu. “Kârını en çok artıran 5 şirket” ise Best AŞ, Emaş Plastik, Tellioğlu Yem Gıda, Mutlu Makarnacılık, Formfleks Yalıtım olarak sıralandı.

Haberin Devamı

Anadolu moral veriyor

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, ödül töreninde yaptığı konuşmada, geçmişte ekonomik verilerin parlak olmadığı dönemlerde Anadolu’ya gittiklerinde oradan hep moral aldıklarını belirtti.

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş da Türkiye’nin büyümesinin aslında Anadolu’daki şirketlerin büyümesi, kar etmesi, ihracatını ve istihdamını artırması demek olduğunu vurguladı.

En büyük 5 şirket

- Tosçelik Profil

- Tiryaki Agro

- Erbakır

- Kroman Çelik

- Sarkuysan