Gazete Vatan Logo

Torunlar GYO Dubai'ye gidiyor

Torunlar GYO projelerini Dubai Cityscape Global 2015'te yabancı yatırımcılara tanıtacak.

Torunlar GYO, dünyanın önde gelen gayrimenkul fuarlarından olan Dubai Cityscape Global 2015’e, iki iddialı projesiyle katılacak. Dubai World Trade Center’da Hall 2’de 180 m2 stand ile yer alacak olan Torunlar GYO, İstanbul'un en dikkat çekici projeleri arasında yer alan Torun Center ve 5. Levent projesini 8-10 Eylül tarihleri arasında Ortadoğu ve Körfez yatırımcılarına tanıtma fırsatını bulacak.

İlk ve tek proje

Torun Center, Türkiye’nin en önemli mimarlarından AgaKhan Ödüllü Mimar Emre Arolat tarafından konut, ofis ve ticari alanların yer alacağı meydanı ile bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. İstanbul’un en merkezi noktası Mecidiyeköy’de,eski Ali Sami Yen Stadyumu arsasına inşa edilen Torun Center, sosyal ve teknolojik donatılara sahip yüksek yatırım değeri ve geniş yeşil alanları ile dikkat çekiyor.

Torun Center, önünde yer alan 10 bin metrekarelik kent meydanı ile İstanbul’da bu büyüklükte meydana sahip ilk ve tek proje olma özelliğini taşıyor. Ofis ve rezidansolmak üzere üç bloktan oluşan Torun Center'ın, zeminden 160 metre yüksekliğinde olan iki konut kulesi toplam 42 kattan, ofis kulesi ise 36 kattan oluşuyor. 241 bin metrekare inşaat alanına sahip olan projede, 69 bin metrekare konut ve 87 bin metrekare ofis ve ticari alan bulunuyor. Kulelerin alt platformunda konumlandırılan bahçe ofisler ise 2 katlı olarak sunuluyor.

Haberin Devamı

Bitkilerin güneşe yönelmesi anlamına da gelen "tropizm" yorumundan esinlenerek tasarlanan üç bloğun tüm cepheleri4. katlardan itibaren İstanbul Boğazı’ndan başlayarak; Marmara Denizi, eski İstanbul ve Haliç’e kadar uzanan kentin farklı panoramik manzaralarını katlara taşıyor. Modern yaşamın tüm taleplerine cevap veren özelliklerle donatılmış rezidanslarda, 1+1’den 4+1’e kadar seçenek sunan daireler,100 ile 425 metrekare arasında değişiyor.

50 farklı daire tipi

Torunlar GYO ve KİPTAŞ işbirliği ile TEM Alibeyköy kavşağında inşa edilen İstanbul’un yeni semti 5. Levent; şehrin içerisinde, dev ulaşım projelerinin kesişim noktasında bulunan konumu, yeşil alanları, sosyal donatıları ve mimarisi ile İstanbul için örnek bir proje olarak öne çıkıyor. 473 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen 5. Levent’te 1+1 ila 4+1 arasında değişen 50 farklı daire tipi satışa sunuluyor. Yüzde 50’den fazlası yeşil alana ayrılan mimarisiyle farklılaşan 5. Levent’te, manzaraya hâkim olarak konumlandırılan tüm konutlar, gün ışığından maksimum düzeyde faydalanıyor.

Haberin Devamı

Zengin sosyal donatı alanlarına sahip üniversite eğitim alanı, 4 bin metrekare cadde konseptinde ticari ünite, 2 okul, 2 cami ve 50 dönümlük bir de korunun yer alacağı 5. Levent; büyüklüğü, mimarisi, yeşili ve sosyal alanlarıyla dikkat çekiyor. Doğayla barışık bir konseptte tasarlanan ve inşaat yoğunluğunu azaltan yatay mimarisi ve tamamı yerin altına alınan otoparklarla, 5. Levent’in doğal görüntüsü korunuyor. Kısa sürede büyük bir satış grafiği yakalayan ve birinci etabının yüzde 75’i satılan 5. Levent projesi hem yaşamak hem de yatırım için ideal bir proje olarak dikkat çekiyor.