Gazete Vatan Logo

Torunla ilk özgür kucaklaşma

Bora dedesi cezaevindeyken doğdu. 20 günlükken onu ilk kez parmaklıkların ardından gördü. Balyoz’dan 18 yıl hapis cezası alan ve emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, torunuyla ilk kez dün özgürce kucaklaştı.

Torunu Bora ile ilk kez demir parmaklıklar ve süre sınırlaması olmadan hasret giderdiğini, kucaklaştığını anlatan emekli Tümamiral Cem Gürdeniz, şimdi kaybettiği zamanı telafi ettiklerini söyledi. Cezaevindeyken kızının doğumunda yanında olamamanın üzüntüsünü yaşadığını söyleyen Gürdeniz yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kızımın doğum yapacağı günü hissettim. Bora’nın anlamı kuzeyden esen Akdeniz rüzgarıdır. O saatlerde kuzey rüzgarı esiyordu.”

‘Doğduğunu hissettim’

“Ben Bora’nın dünyaya geldiğini hissettim. Aradan 1 saat geçtikten sonra askerler gelerek torunum olduğu müjdesini verdiler bana. Bora’yı doğduğundan 20 gün sonra ilk kez cezaevinde gördüm. Gördüğümde işte hayal ettiğim bebek bu dedim. Bora benim için çok değerli bir bebek çünkü en zor günlerimde bana ilaç gibi geldi. Silivri zindanlarında hep beni ziyaret etti. Ziyaret günü olan Çarşamba günleri geldiğinde benim en büyük moral kaynağım oluyordu. O gelince cezaevinde bile olduğumu unutuyordum. Tahliye olduktan sonra gece saat 23:00 sıralarında eve geldik. Dedesini bekliyordu uyumamıştı. Torunumla hasret giderdim.”

Haberin Devamı

Sütünü koklayarak içeri aldılar

Cem Gürdeniz’in kızı Ülkem Suntay, 20 günlükken Bora’yı cezaevine dedesinin ziyaretine götürdüklerinde yaşananları şöyle anlattı: “Bebeğim daha 20 günlükken x-ray cihazından geçirdiler. Daha 20 günlük bebeğin ayakkabısını, emziğini, bezini çıkarttırıyorlardı. İçeri almıyorlardı. Zar zor içeriye sadece süt sokabiliyorduk. Onu da koklayarak alıyorlardı. Ama bütün bu sıkıntılara rağmen oğlumu her çarşamba dedesine ziyarete götürdüm.”