Gazete Vatan Logo

Topluma sürdürülebilir katkı

Sabancı Holding, üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. CEO Göçmen, “Sürdürülebilirlik anlayışımızı tüm değer zincirimizde yaygınlaştırmaya ve toplumsal katkımızı artırmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Topluma sürdürülebilir katkı

Sabancı Holding, yürüttüğü faaliyet ve projelerin sürdürülebilirlik performansını inceleyen üçüncü sürdürülebilirlik raporunu yayımladı. Sürdürülebilirlik performansını daha ileri seviyelere taşımak için önemli bir iletişim aracı olan rapor, Holding’in BM Kadını Güçlendirme İlkeleri Bildirisi, İşte Eşitlik Platformu ilkeleri, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ilkeleri gibi taahhütleri ışığında uluslararası GRI İlkeleri temel alınarak hazırlandı.

BM Küresel Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinin (SKH), sürdürülebilirlik çalışmalarını küresel platformda destekleyecek önemli kilometre taşları olduğunu belirten Sabancı Holding CEO’su Mehmet Göçmen, rapora ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Öncülük sürüyor

“Holding olarak kurumsal dünya vatandaşı olmamızın verdiği sorumluluk bilinciyle sosyal adaletsizlik, iklim değişikliği, kısıtlı kaynaklar, atıklar gibi küresel sorunlara sürdürülebilirlik odaklı yaklaşımımızla başta tüm Sabancı Topluluğu şirketlerimize, paydaşlarımıza ve tüm iş dünyasına rol model oluyoruz. Sürdürülebilirlik kültürünün yayılmasında yapmış olduğumuz öncülük artarak devam ediyor. Sabancı Holding Kasım 2014 itibariyle BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde de yer almaya başladı. İklim konusundaki çalışmalarımıza, özellikle sanayi alanındaki şirketlerimizde ciddi yatırımlarla devam ediyoruz. Şirketlerimizin; örnek çalışmaları her geçen gün artarak devam ediyor. Topluluğumuzdaki iyi örnekleri tüm şirketlerimize yaygınlaştırmayı önceliğimiz olarak görüyoruz.”

Haberin Devamı