Gazete Vatan Logo

Toplu tecavüz davasında yeni gelişme: Rum polisi tehdit etti!

İsrailli 12 kişinin tecavüzüne uğradığını öne süren İngiliz kadın, Kıbrıs Rum polisi ile ilgili çok önemli bir iddiada bulundu.

Toplu tecavüz davasında yeni gelişme: Rum polisi tehdit etti!

19 yaşındaki İngiliz turist, Güney Kıbrıs Rum kesiminde bir eğlence merkezinde 12 İsrailli erkeğin tecavüzüne uğradığını iddia ederek polise suç duyurusunda bulunmuştu.

Olay şöyle gelişmişti: İddiaya göre, askere gitmeden önce kutlama yapmak amacıyla 12 kişilik İsrailli genç grubu, Ayia Napa’ya gelmiş ve bir mekanda eğlenirken, İngiliz turist kızla tanışmıştı.

Turist kadın ile 12 genç bir otele geçti. Otelde gençlerle birlikte olan genç kadın, polise giderek, ’toplu tecavüze uğradım’ diyerek şikayette bulunmuştu.

Olay üzerine gözaltına alınan 12 İsrailli turist mahkemeye çıkarıldı. İsrail hükümeti olayı yakın takibe aldı.

İsrail ile Rum güvenlik birimleri 1 kızın cep telefonunu ve otele giriş çıkışlarını incelemişti. Yapılan incelemelerde, genç kadının kendi isteği ile gençlerle birlikte olduğu belirlenmişti.

Polis de elindeki bulguları genç kızın önüne koydu. Bunun üzerine genç kadın, gençlerin tecavüzüne uğramadığını, kendi isteği ile birlikte olduğunu itiraf etmişti.

Genç kadın, polise verdiği ifadesinde, "İsrail kökenli gençler beni odalarına davet etti. Gençlerle birlikte olduğumuz anlarda beni bazı gençler görüntülemeye başladı. Buna öfkelendim. Bunun üzerine polise giderek böyle bir şikayette bulundum" demişti.

Haberin Devamı

Fakat yeni meydana gelen gelişmelere göre İngiliz turist, “Kıbrıs Rum polisi şikayetimi geri çekmem için beni tehdit etti” dedi ve olay yeniden gündeme oturdu.

İngiliz kadın tehdit sonrası sorgusunda, gençlerle kendi isteği ile birlikte olduğunu söyleyerek ifadesini değiştirmek zorunda kaldığını öne sürdü.

Avukatı aracılığı ile yeniden açıklama yapan İngiliz kadın, Güney Kıbrıs Rum polisini İsrailli gençleri aklamak ve şikayetini geri çekmesi için kendisini tehdit etmekle suçladı.

İngiliz basınına konuşan turistin avukatı, müvekkilinin ifadesinin tehdit ve baskı altında alındığını öne sürdü.

İngiliz turistin kız arkadaşına yazdığı mektupta, “Başka bir şeyi imzalamamı istediler. Ben de anneme fotoğraf atmak istedim ama polisler yüzüme karşı bağırdı ve telefonumu aldı. Avukatım olmadan imza atmayacağım dedim. Sonra beni tutukladılar” dediği iddia edildi.

Haberin Devamı

İngiliz turist, daha önceki ifadesinde gece kulübünde tanıştığı İsrailli gencin kendisini otele götürdükten sonra odada saklanan diğer arkadaşları tarafından tecavüze uğradığını söylemişti.

Geçtiğimiz ay yapılan duruşmada hakim, İngiliz kadına “Yalanın yüzünden boş yere 12 kişiyi gözaltına almak zorunda kaldık” demişti.

Gençler İsrail’de kutlamayla karşılanmıştı. Güney Kıbrıs ile İsrail arasında diplomatik gerginliğe neden olan olayda mahkemenin serbest bırakması sonrası İsrail’e dönen 12 genç, Ben Gurion Havaalanı'nda kutlamalarla karşılanmıştı.

Havaalanında kutlama yapan gruptakiler “Yaşasın İsrail halkı” sloganları atmıştı.