Gazete Vatan Logo

Toplu oy kullanılmayacak

Ağrı ve Kars'ta, 1 Kasım Pazar günü yapılacak 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'ne ilişkin güvenlik tedbirleri arttırıldı.

Toplu oy kullanılmayacak

Ağrı Valisi Musa Işın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimin güven içinde yapılabilmesi amacıyla gerekli tedbirlerin alındığını söyledi.

Vatandaşların özgür iradeleriyle oy kullanabilmeleri noktasında bir önceki seçimde yaşanan olumsuzluklara izin verilmeyeceğine dikkati çeken Işın, şunları kaydetti: "Vatandaşın özgür iradesi ile oy kullanması için gerek muhtarlara gerekse sandıkta görevli kişilere gerekli uyarılar yapılmıştır. Bir önceki seçimde toplu oy kullanma, başkalarının yerine oy kullanma ve vatandaşı yönlendirme gibi durumlardan dolayı Doğubayazıt'ta 24, Patnos ilçesinde ise 31 sandık başkan ve görevlileri hakkında soruşturma açılmıştır. Bu seçimde bunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirler alınmıştır. Ayrıca, terör örgütü PKK ve uzantılarının, vatandaşı hiçbir şekilde tehdit edememeleri için ekstra tedbirler alınmıştır. Umuyorum ki bu sefer vatandaşın kendisi oy kullanacak. Onun yerine başkası oy kullanmayacak. Toplu oy kullanılmayacak. İnşallah 1 Kasım'da hiçbir sıkıntı olmadan vatandaşlarımız, vatandaşlık görevlerini yerine getireceklerdir."

Haberin Devamı

Kars'ta seçim güvenliği çalışmaları tamamlandı

Kars Valisi Günay Özdemir de seçimin güven içinde yapılabilmesi ve vatandaşların hür iradelerinin sandığa yansıyabilmesi amacıyla hem şehir merkezinde hem de ilçeler ve köylerde her türlü güvenlik tedbirinin alındığını anlattı. Seçimleri gerçekleştirme sorumluluğunun Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) ait olduğunu, kendilerine ise seçimin güvenliğini temin etme görevinin düştüğünü belirten Özdemir, şunları dile getirdi: "Vatandaşımız rahat olsun. Vatandaşlarımız kesinlikle vicdanlarını dinleyerek oy kullansınlar. O konuda kendilerini herhangi bir şekilde rahatsız eden olursa, bize ulaşıldığı zaman gereğini daha önce yaptığımız gibi, yine aynı şekilde yapacağız. (Olumsuzluklara) Kesinlikle müsaade edilmeyecek. Bu konuda, biz her zaman demokrasinin ve vatandaşımızın güvenliğinin yanındayız."