Gazete Vatan Logo

Topladığı bitkiyi yiyince öldü!

Adana'da tarım işçiliği yapan Suriyeli 16 yaşındaki Dersim Hacı, sabah çalışmaya giderken fenalaşınca hastaneye kaldırıldı.

Genç kız, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Suriyeli aile, kızlarının akşam ne olduğunu bilmedikleri tarladan topladığı yeşil bir bitkiyi yediğini ileri sürdü. Genç kızın kesin ölüm nedeni, Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsinin ardından belirlenecek.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçıp Adana’ya gelen 8 çocuklu Suriyeli Hacı Ailesi, merkez Yüreğir İlçesi’nin Yakapınar Vayvaylı Mahallesi’nde kurdukları çadırlarda yaşamaya başladı. Geçimlerini kendileri gibi çadırlarda kalan ailelerle birlikte tarlada tarım işçiliği yaparak sağlayan ailenin 16 yaşındaki kızları Dersim Hacı, karın ağrısıyla uyandı. Kusan genç kız daha sonra tarlaya gitmek için yola çıktı, ancak fenalaşınca tarım işçilerinin elçiliğini yapan Mehmet Canatar tarafından minibüsle Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Acil müdahaleye alınan genç kız yapılan tüm müdahaleye karşın kurtarılamadı.

ANNE BAYGINLIK GEÇİRDİ

Kızının öldüğünü öğrenen anne Zeliha Hacı, gözyaşına boğuldu. Çevredekilerin sakinleştirmeye çalıştığı acılı kadın, sinir krizi geçirip bayıldı. Zeliha Hacı’ya sağlık ekipleri müdahale etti. Baba Müslüm Hacı ise dün akşam tarladan gelen kızının topladığı yeşil bir bitkiyi yediğini ancak kendilerinin ne olduğunu bilmediğini söyledi. Müslüm Hacı, "Akşam tarladan geldikten sonra yattı. Sabah da hiç bir şey yemeden tarlaya gitmek için çadırdan çıktı. Birkaç dakika sonra elçi kızımın fenalaştığını söyledi. Alıp hastaneye getirdik, ne oldu bilmiyorum" dedi.

Genç kızın cesedi, kesin ölüm nedeninin belirlenebilmesi için otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haberin Devamı