Gazete Vatan Logo

Topçu'dan MHP'ye Ecevit göndermesi!

Topçu'dan MHP'ye Ecevit göndermesi!

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, milliyetçi kesimlerin kendisine yönelik eleştirileri cevap verdi, Bahçeli'nin fırsatı değerlendiremediğini ileri sürdü.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, milliyetçi kesimlerin kendisine yönelik eleştirilerine cevap verdi. İsim vermeden MHP lideri Bahçeli, AK Parti'ye yönelik tutumunu eleştiren Topçu, milletin yetki vermesine rağmen hükümet olma fırsatını değerlendiremediğini ileri sürdü. Bu kesimin daha seçimin ilk günü erken seçim fikrini ortaya attığını, koalisyon ve hükümet tekliflerini ise kabul etmediğini söyleyen Topçu, Bahçeli'ye Ecevit'i hatırlattı, "Erdoğan'ı sevmediğini söyleyenler zamanında rahmetli Ecevit'i, anayasayı fırlatanları sevmişti" diye konuştu.

Yalçın Topçu, Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını cevapları. AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddiaları kabul etmeyen Topçu, siyasetin dışında kalmayı tercih ettiğini söyledi. Bakanlık teklifinin liste açıklanmadan 10-15 dakika önce Başbakan Davutoğlu tarafından kendisine iletildiğini anlatan Topçu, devletin kendisini göreve çağırdığını ve düşünmeden kabul ettiğini söyledi. İşte Topçu'nun o sözleri;

Haberin Devamı

"Teklif Sayın Başbakan'dan geldi. Bizim Sayın Başbakan ile hem genel sekreterlik döneminde hem genel başkanlığım dönemimde, aynı medeniyet pınarından beslenmiş biri olarak, aynı mahallenin çocuğu olarak görüştük. Kendileri liste açıklanmadan 10 dakika aradılar ya da 15 dakika! Bu arada tıpki 7 Haziran öncesi üzerimde yapılan çeşitli spekülasyonları bildiğim için oralı olmadım.

"TEKLİF ÜSTÜNE BAŞÜSTÜNE DEDİM"

Ben milliyetçi bir siyasetçiyim. Milliyetçilik ne demektir? Toparlayan, kucaklayan, devlet darda denildiği zaman, devlet beni göreve çağırdığı zaman inandığım misyonun gereğini yapacağım. Evet 15 dakika kala olmuştur, bunun öncesi hiçbir görüşme olmamıştır. Ben teklif sonrası, başüstüne dedim! Ne yapacağım? Kaosa mı el kaldıracağım? Devletim beni göreve çağırıyor, yok ben gelmeyeceğim mi diyeceğim.

BAHÇELİ'YE ECEVİT'İ SEVMİŞTİN GÖNDERMESİ

Milliyetçi kesimlere, bak diyorsun ki yolsuzluklar var! Diyorsun ki bu süreç iyi gitmiyor. Millet dedi ki bak ben bunların kulağını çekiyorum, sana da yetki veriyorum. Gir oraya hükümet olarak bu söylediklerini yap. Peki ne yaptılar? Bir ilk gece erken seçim dediler. En kısa sürede seçim, beyanat bu. Peşinden ben hükümette olmam, azınlıkta olmam, seçime gitmem sonra da altını çizdi Erdoğan'ı sevmem. Niye canım zamanında rahmetli Ecevit'i sevmiştiniz. Necdet Sezer'i o dönemde Cumhurbaşkanımızı sevmiştiniz, kitap fırlatını sevmiştiniz. Devlette küslük olur mu? Devleti ele geçirme hakkı sadece ve sadece siyaset kurumumuza verilmiştir. Siyaset, sandıktan oyunu alır gelir erkin başına oturur gereğini yapar. "

Haberin Devamı