Gazete Vatan Logo

Topbaş'ın veto ettiği dosyalar mecliste yeniden kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın, veto ederek tekrar görüşülmesi için geri gönderdiği 5 dosya, AK Partili üyelerin oylarıyla yeniden kabul edildi. Maddelerin görüşülmesi sırasında AK Partili ve CHP'li Meclis üyeleri arasında sert tartışmalar yaşandı.

Topbaş'ın veto ettiği dosyalar mecliste yeniden kabul edildi

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin belediyenin Saraçhane'deki yerleşkesinde gerçekleştirilen bugünkü oturumunda, gündemdeki konular görüşüldü. Toplantıda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın veto ettiği ve tekrar görüşülmesi için geri gönderdiği 103, 104, 105, 106 ve 107 no'lu dosyalar da ele alındı.

Dosyaların oylanmasına geçmeden önce İBB Meclisi CHP Grup Başkanvekili Ertuğrul Gülsever, maddeler üzerine konuşmak için söz aldı. Gülsever, Topbaş'ın veto edip geri gönderdiği 5 dosyanın, 15 gün bile geçmeden meclis gündemine getirilerek tartışılmasını dikkat çekici bulduklarını ifade etti.Geri gönderilen dosyaların, Topbaş ile istişare edilmeden meclis gündemine getirilmesinin mimar olan belediye başkanının mesleki formasyonunu sorgulama ve buna güven duymama anlamı taşıdığını ileri süren Gülsever'e AK Partili Meclis üyeleri, Gülsever'e tepki gösterdi.

TARTIŞMA ÇIKTI!

Bu sırada, sert tartışmalar yaşandı.Meclis Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın uyarılarından sonra konuşmasına devam eden Gülsever, "İyi bir mimar olan ve 20 yıldır belediye başkanlığı yapan Topbaş'ın mesleki formasyonu yeterli değil mi ki, komisyon bu kararı veriyor. Bu karar İstanbul'da yeni bir tartışma konusu olacaktır. İstanbul halkı adına çok üzüntü verici. Kendi başkanlarınızla çelişmeyi alışkanlık haline getirdiniz. Bundan sonra vereceğiniz mücadele CHP ile değil kendi kendinizle ve kendi içinizde olacak" diye konuştu.

Haberin Devamı

Gülsever'in ardından söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Temel Başalan, iade edilen dosyaların komisyonlarda görüşüldükten sonra meclis gündemine getirildiğini söyledi. Başalan şunları kaydetti: "Buradan CHP'ye bir ekmek çıkmaz. Onlar kendi işlerine baksınlar. Gülsever'in Sayın Başkanımızla ilgili sözleri hilafıhakikattır. Ciddiye almadığımızı belirtmek isterim. AK Parti hep istişare etmiştir. İstişare etmek sünnettir. Oylama için yeterli sayı vardır. Lütfen oylamaya geçilsin."Bunun üzerine Meclis Başkanı Gümüşdağ, Meclis'te yeterli sayının olduğunu beyan etti. CHP'liler duruma itiraz edince Meclis'te 175 AK Partili üyeden 159 kişinin hazır bulunduğu ve salt çoğunluk olduğu ifade edilerek oylamaya geçildi. Daha sonra oylanan 5 dosya, oy çokluğuyla meclisten geçti.

Haberin Devamı