Gazete Vatan Logo

Top TOBB’da

Geçen hafta TÜSİAD’a ‘Yerli otoda sizden babayiğit çıkartalım’ diye seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu kez aynı çağrıyı 1.5 milyon üyeli TOBB’a yaptı.

Top TOBB’da

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) yüzde 100 yerli otomobil markası yaratmalarını isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez 1.5 milyon üyeli Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’ne (TOBB) çağrıda bulundu. Erdoğan, “Gelin şu yüzde 100 yerli üretim olan otomobilimizi TOBB camiası içerisinden çıkartalım” dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) 73. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Erdoğan, Türkiye’nin 2035’te 90 milyonu aşacak olan nüfusuyla dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına gireceğini ve kişi başına milli gelirin 25 bin dolara çıkacağını söyledi.

Cazibe merkezi olalım

Amaçlarının Türkiye’yi küresel düzeyde bir güce kavuşturmak olduğunun altını çizen Cumhurbaşkanı, geleceğin bilgi temelli ekonomi üzerine kurulacağını belirtti. Erdoğan, şöyle devam etti: “Bunun için dijital dönüşümü, kurumsal kaliteyi, nitelikli iş gücünü yakalamış bir altyapıyı süratle tesis etmeliyiz. Ekonomik atılımlarımızı yeni yatırım fırsatlarıyla birleştirerek, bilişim, enerji, ulaştırma, lojistik ve ticaret alanlarında ülkemizi küresel cazibe merkezi haline getirmeliyiz. TOBB’un bu genel kurulunda bir teklifim var. Bunu her yerde yapıyorum. Çünkü buna doğrusu hasretim. Bu milletin bir evladı olarak hasretim. Diyorum ki gelin şu yüzde 100 yerli üretim olan

Haberin Devamı

otomobilimizi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği camiası içerisinden çıkartalım.”

Erdoğan’ın bu çağrısı üzerine TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da “Siz Cumhurbaşkanı olarak bize destek verdiğiniz sürece, ben de inanıyorum ki bu yerli otomobili biz kendi bünyemizde en mükemmel şekilde üretiriz” diye konuştu.

Geçen hafta TÜSİAD YİK toplantısında Erdoğan, “TÜSİAD üyelerinden yerli otomobil konusunda atılım bekliyorum. Eğer şu salondan bir babayiğit çıkartamıyorsak dükkanı kapatıp gitmemiz lazım” açıklamasını yapmıştı.

Faiz sömürüdür peşini bırakmam

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Heryerde yüksek faizden şikayet var mı, var. Bunu hep gündemimde tuttum, hâlâ da gündemimde. Olmaya da devam edecek. Çünkü yüksek faizi ben bir sömürü aracı olarak görüyorum. Burada kâr amaçlı bir faiz mantığı yok. Ben kredi faizlerini uygun şartta vereyim, ben de ülkem de kazanalım’ anlayışı yok” diye konuştu.

Haberin Devamı

Seferberlik ile1.2 milyona iş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istihdam seferberliğiyle ilgili olarak şunları kaydetti: “7 Şubat’ta TOBB’da yaptığımız davete iş dünyamız sağolsun, gayet başarılı, net bir cevap verdi ve rakam 1 milyon 170 bine ulaştı. Demek ki benim milletim, benim girişimcim, istediği zaman bunu yapabiliyor. Bundan sonraki süreçte de bunu yapabiliriz.”