Gazete Vatan Logo

Tokyo Motor Show

İşte Tokyo Otomobil Fuarı’nda dikkat çeken birbirinden ilginç otomobiller.

Tokyo Motor Show

Nissan sürücüsüz giden SUV üretti

Nissan, Tokyo Otomobil Fuarı’nda yeni sıfır emisyonlu modelleriyle gövde gösterisi yaptı. ProPILOT otonom sürüş teknolojileriyle öne çıkan ilk elektrikli SUV konsept IMx, Leaf NISMO ile markanın elektrikli araçlarının gelecekteki sesi Canto’nun lansmanı yapıldı. Elektrikli crossover IMx, otonom sürüş özelliğe ve 600 kilometrenin üzerinde menziliyle dikkati çekiyor. Araçta 320 kWh kapasiteli ve 700 Nm torka sahip 2 elektro motor yer alıyor. Nissan IMx’in iç mekanı da yolcuların daha keyifli seyahat etmeleri için tasarlandı.

Honda gelecekten ipuçları verdi

Honda, Tokyo’da seri üretim modellerin dışında Sports EV Concept, Urban EV Concept, NeuV ve Robot Cast Concept gibi geleceğin modellerini otomobil tutkunlarıyla buluşturdu. Urban EV Concept elektrikli araçlar için özel olarak geliştirilen yeni bir platform üzerine inşa edildi. Aracın kompakt boyutları kent içi sürüşlerini desteklerken yalın tasarımı göze çarpıyor. Honda, fuarda yeni CR-V’yi de ilk kez görücüye çıkarttı. 5’inci nesil CR-V, ‘Sprot Hybrid i-MMD’ teknolojisi ile donatılan ilk seri üretim hibrit model olmasıyla öne çıkıyor.

Haberin Devamı

Yeni Mazda’lara ilham verecek

Mazda, Tokyo Otomobil Fuarı’nda KAI ile VISION Coupe konseptlerini görücüye çıkardı. Önümüzdeki dönemde kompakt hatchback’lere ilham verecek KAI Concept’te yeni nesil SKYACTIV-X benzinli motor görev yapıyor. KODO-Hareketin Ruhu felsefesiyle geliştirilen VISION COUPE de minimalist Japon estetiğiyle öne çıkıyor. Araç, Mazda’nın ilk binek aracı olan R360 ve Mazda Luce Rotary gibi coupe modellerinde temsil edilen markanın tasarım geleneğini devam ettiriyor.

Otonom Lexus’lar 2020’de geliyor

Lexus, bu yıl 45’inci kez düzenlenen Tokyo Otomobil Fuarı’nda otonom sürüş yeteneklerine sahip LS+ Concept modelinin dünya prömiyerini gerçekleştirdi. Premium markanın Tokyo’da sergilediği modeller arasında Lexus’un spor F modellerinin 10’uncu yılı anısına yaptığı RC F ve GS F’in sınırlı üretim versiyonları da yer aldı. İleri teknolojilerle donatılan LS+ Concept markanın amiral gemisi sedanın gelecekteki tasarım dilini gösteriyor. Lexus, otonom sürüş teknolojisini 2020’de modellerinde kullanmaya başlayacak. Marka böylece trafik kazalarının yaşanmadığı bir dünya hedefine, geliştirdiği otonom teknolojisiyle ulaşmayı amaçlıyor.

Haberin Devamı