Gazete Vatan Logo

TOKİ taksitleri ertelendi mi? 2020 TOKİ taksit ödeme tarihleri ne zaman? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı!

TOKİ ödemeleri ertelendi mi? 2020 TOKİ taksitleri ne zaman başlayacak? Soruları vatandaşlar tarafından araştırılıyordu. TOKİ 100 bin sosyal konut projeleri için İstanbul, Ankara, İzmir gibi birçok büyükşehirde çekilişler tamamlandı. Çekilişlerin ardından belli olan hak sahipleri taksitlerini ödemeye başlayacaktı. Corona virüsü nedeniyle binlerce kişiyi ilgilendiren TOKİ ödemelerinde de yeni bir gelişme yaşandı. Peki, TOKİ taksit ödemeleri ertelendi mi? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı!

TOKİ taksitleri ertelendi mi? 2020 TOKİ taksit ödeme tarihleri ne zaman? Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum açıkladı!

TOKİ ödemeleri ertelendi mi? 2020 TOKİ taksitleri ne zaman başlayacak? Soruları merak içinde araştırılıyordu. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Koronavirüs tedbirleri kapsamında TOKİ ve Emlak Konut’tan ev alan vatandaşlarımızın bu süreçte mağdur olmamaları için nisan ve mayıs ayı konut taksitlerini erteliyoruz" açıklamasında bulundu.

TOKİ PARA İADESİ NE ZAMAN?

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı TOKİ tarafından yapılan konutlardan ev sahibi olabilmek için kayıt parası yatıran kişilere para iadesi kura çekimlerinden 2 sonra yapılacak. Vatandaşlar, TOKİ başvuru parası yatırdıkları banka şubesini ziyaret etmeleri yeterli olacak.