Gazete Vatan Logo

TOKİ peşinat ne kadar? (TOKİ peşinat ödemeleri 2020)

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla başlatılan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın idaresinde, Hazine ve Maliye Bakanlığı desteğiyle başlatılan TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde başvurusu kabul edilenlerin listesi ile illerin çekiliş tarihleri belli oldu. 1 milyon 137 bin 982 vatandaşın başvurduğu TOKİ konutlarında çekiliş tarihinin netleşmesinden sonra ev sahibi olmak isteyenler TOKİ peşinatı hakkında araştırma motorlarına yöneldi. TOKİ peşinatı ne kadar? TOKİ peşinat ne zaman verilir? TOKİ peşinat yüzde kaç? İşte TOKİ peşinat ödemeleri 2020 hakkında merak edilenler...

TOKİ peşinat ne kadar? (TOKİ peşinat ödemeleri 2020)

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) dün TOKİ kura çekiliş tarihlerini açıkladı. TOKİ tarafından yapılan açıklamada, ‘’Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinasyonu, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle İdaremiz tarafından gerçekleştirilen "Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında vatandaşlarımızın konut finansmanı KATILIM BANKALARI VE KAMU BANKALARI tarafından sağlanacaktır’’ denildi. TOKİ.gov.tr üzerinden yapılan açıklamada ayrıca göre 24 Şubat tarihinde gerçekleşecek olan İzmir kura çekilişinin ardından 30 Haziran'a kadar aralıklı olarak yapılacak.’’ TOKİ peşinatı ne kadar? TOKİ peşinat ne zaman verilir? TOKİ peşinat yüzde kaç?

TOKİ PEŞİNAT NE KADAR? (Peşinat yüzde kaç?)

Ziraat Şubelerinden yapılacak başvuruda 2+1 daire için 500 lira 3+1 daire için 1000 lira başvuru bedeli yatırılacak.

TOKİ konutları da gelirli vatandaşlar, TOKİ peşinat ödemeleri için yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 0.46 faiz oranlarıyla ev sahibi olabilecek.

Haberin Devamı

2+1 konutların fiyatları 140 bin ilâ 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin ilâ 210 bin lira arasında olacak.

75 metrekare ve 140 bin fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10 yani 14 bin TL peşinat alınırken, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacaktır.

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Proje kapsamında başvuru tarihleri içinde başvurularını yapan vatandaşlarımız kura sistemi ile ev sahibi olmaktadır.

Başvuruda bulunmak isteyen ve bütün gerekli şartlara haiz olan kişiler müraacatlarını E-devlet üzerinden, TOKİ Başkanlığı hizmetleri Konut İşyeri Başvuru linkinden yapmalıdır. Başvuru şartları ile ilgili bilgilendirmede yer alan tüm şartları taşıyor olmak önemlidir. E-devlet sitesinden yapılan müracaatların tamamlanabilmesi için hangi bankaya başvuruda bulunmuş iseniz o bankadan tarafınıza gönderilecek olan SMS ile ilgili hesap numarasına Başvuru Bedeli‘ nin ( 2+1 KONUT için 500 TL 3+1 KONUT için 1000 TL) yatırılması gerekmektedir. Yapılan başvurularınızı da yine E-Devlet üzerinden ”Başvuru Listesi” ekranından izleyebilirsiniz.

Haberin Devamı

Elektronik ortamlarda yapılan başvurularda sahte Sms bilgilendirmesine karşı dikkatli olunmasını özellikle belirtmek isteriz sizin hesap adınıza başvuru işlemi için açılmış hesap olduğundan emin olunması gerektiğini hatırlatırız.

TOKİ ÖDEME PLANLARI

2+1 ve 3+1 konutların ödeme planları

Konut Tipi

2+1

Metrekare

75 ve 85 metre kare

Başvuru bedeli

500 TL

Peşinat

%10 7 BİN peşinat

Taksit Tutarı

894 TL’den başlayan fiyatlarla

Vade sayısı

240 ay vade

Konut tipi

3+1

Metrekare

100 metre kare

Başvuru bedeli

1000 TL

Peşinat

% 10 peşinat

Taksit Tutarı

1022 TL’den başlayan fiyatlarla

Vade Sayısı

240 aya kadar

TOKİ BAŞVURU EVRAKLARI

Banka şubeleri başvuru tutarı ile birlikte sizden aşağıdaki evrakları talep edecektir;

T.C. kimlik fotokopisi

Emekliler için emekli kimlik belgesi (SGK’dan temin edilecek)

Şehit aileleri, harp ve vazife malulleri, dul ve yetimler için Hak Sahipliği Belgesi

Engelliler için, kimlik fotokopisi ile sağlık raporu ya da engel durumunun %40 olduğunu gösteren belge (Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden temin edilecek.)