Gazete Vatan Logo

TOKİ kuraya katılmaya hak kazananlar belli oldu! TOKİ kura çekilişi (2020) ne zaman? İşte TOKİ başvurusu kabul edilenler...

TOKİ 100 bin konut isim listesi açıklandı. TOKİ kuraya katılmaya hak kazananlar belli oldu. 2020 TOKİ başvurusu kabul edilenler listesinin açıklanmasından sonra vatandaşların araması da hızlandı. TOKİ, önümüzdeki günlerde çekilişi yapılacak ve Türkiye genelinde inşa edilecek olan 100 bin konut için başvurusu kabul edilenler ve edilmeyenlerin listesini açıkladı. TOKİ tarafından yapılan açıklamada; "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın koordinesi, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın destekleriyle "Her Yıl 100 Bin Yeni Sosyal Konut projesi başladı." denildi. Haberimizde TOKİ listesine yer verirken, başvurusu kabul edilmeyenler için başvuru ücretinin nasıl geri alınacağını da açıkladık. İşte TOKİ başvurusu kabul edilenler...

TOKİ kuraya katılmaya hak kazananlar belli oldu! TOKİ kura çekilişi (2020) ne zaman? İşte TOKİ başvurusu kabul edilenler...

Toplu Konut idaresi tarafından, TOKİ 100 bin konut için isim listesi duyuruldu. İsim listesinin TOKİ tarafından ilan edilmesinden sonra vatandaşlar, başvurularının kabul olup olmadığını araştırmaya başladı. TOKİ başvurusunu kabul edilenler TOKİ kura çekiliş tarihini araştırmaya başlarken, TOKİ başvuru sonucu olumsuz olan vatandaşlar da TOKİ başvurusu ücreti nasıl geri alınır? Sorusuna cevap aramaya başladı. Bizde haberimizde TOKİ kura listesine yer verirken, başvuru ücretinin nasıl alınacağını da açıkladık.

TOKİ LİSTESİ (TOKİ 100 BİN KONUT BAŞVURUSU KABUL EDİLENLER VE EDİLMENLER)

TOKİ tarafından Türkiye genelinde yapılacak 100 bin konut için başvurusu kabul edilenlerin isim listesi açıklandı. Aşağıdaki bağlantıya tıklayarak, BAŞVURU BİLGİLENDİRME kısmının altında yer alan il seçiniz yerine tıklayarak, başvurduğunuz projeye göre kabul ve ret listelerine ulaşabilirsiniz.

İşte 2+1 ve 3+1 evler için başvurusu kabul edilen ve edilmeyenlerin listesini göreceksiniz.

TOKİ 100 BİN KONUT İSİM LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Haberin Devamı

TOKİ 2020 KURA ÇEKİLİŞİ NE ZAMAN?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kuraların şubat ayında çekileceğini duyurmuş ancak şubat ayının kaçında çekileceğini söylememişti.

2020 TOKİ KURALARI NASIL ÇEKİLECEK?

"Hak Sahibi Belirleme Kurası" noter huzurunda; İdare yetkilileri denetiminde gerçekleştirilecektir.

1) Şehit Aileleri, Harp ve Vazife Malulleri ile Dul ve Yetimleri konut sayısının %10'u kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

2) "En Az %40 Engelli Vatandaşlara" konut sayısının %5'i kadar kontenjan ayrılacak ve gerek görüldüğü takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir. Kura sonucu bu kategoriden hak sahibi olamayan başvuru sahipleri diğer alıcılar kategorisindeki başvuru sahipleri ile birlikte kuraya tabi tutulacaktır.

3) Diğer Konut Alıcı Adayları için İdaremizin genel uygulamalarında olduğu üzere başvuru sayısına göre gerektiği takdirde kura ile hak sahipleri belirlenecektir.

Haberin Devamı

Sosyal konutların fiyatı 160 ile 210 bin lira arasında değişiyor. Hak sahipleri noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek.

TOKİ 100 BİN SOSYAL KONUT KURA SONUÇLARI NASIL SORGULANACAK?

2020 TOKİ 100 bin sosyal konut projesi başvuru sonuçları e-Devlet üzerinden sorgulanabilecek.

TOKİ EV FİYATLARI NE KADAR OLACAK?

TOKİ'nin inşa edeceği 2+1 sosyal konutlar 140 ila 180 bin lira fiyat aralığında, 3+1 konutlar ise 160 ila 210 bin lira fiyat aralığında satışa sunulacak.

TOKİ TAKSİT ÖDEME

Ziraat Şubelerinden yapılacak başvuruda 2+1 daire için 500 lira 3+1 daire için 100 lira başvuru bedeli yatırılacak.

TOKİ konutları da gelirli vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 0.46 faiz oranlarıyla ev sahibi olabilecek.

2+1 konutların fiyatları 140 bin ilâ 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin ilâ 210 bin lira arasında olacak.

75 metrekare ve 140 bin fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10 yani 14 bin TL peşinat alınırken, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

Haberin Devamı

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacaktır.

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

TOKİ EVLERİ KİRAYA VERİLİR Mİ?

TOKİ'nin şartnamesine göre alt gelir grubu projelerinde sözleşme imzalanan konutlarda borç bitene kadar, alıcının veya ailesi için ikamet koşulu aranmakta olup, alıcının kendisinin, eşinin veya çocuklarının söz konusu konutta ikamet etmediklerinin tespit edilmesi halinde sözleşmeleri feshedilmektedir. Standart konut projelerinde ise konut sahipleri konutlarını kiraya verebilmektedir. İstisnai durumları olan 3+1 konutlarda ise kiraya verilebilmesi hususu TOKİ’nin inisiyatifindedir.

TOKİ BAŞVURU PARALARINI NE ZAMAN İADE EDECEK?

TOKİ başvuru paralarını, projeye yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade eder.

Haberin Devamı

TOKİ kura tarihleri içerisinde ismi çıkmayan kişiler de TOKİ başvuru paralarını iade alma hakkı kazanıyor.