Gazete Vatan Logo

TOKİ kurasında izdiham!

Salona girmek isterken...

TOKİ kurasında izdiham!

TOPLU Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kars’ta yaptırılan 672 konut, yapılan kura çekimiyle sahiplerini buldu. Noter huzurundaki kura çekiminin yapıldığı salona girmek isteyenler izdihama neden oldu.

'YAŞLI ADAM YERE DÜŞTÜ'

Şeker Fabrikası’nın karşısında yapımı tamamlanan TOKİ konutlarının sahiplerini belirlemek için bugün öğlen saatlerinde spor salonunda kura çekimi yapıldı. Yaklaşık bin kişinin katıldığı kura çekiminde biran önce salondaki yerlerini almak isteyenler izdihama neden oldu. Polisin geniş güvenlik almasına rağmen bazı kadınlar ve yaşlılar ezilmekten son anda kurtuldu. Yaşlı bir erkek yere düşerken, çocuklu kadınlar ise izdihamdan dolayı güçlükle içeri girebildi. Kuraya katılan bir bedensel engelliye ise polis yardımcı oldu. Polisin kucağına alarak merdivenlerden aşağıya indirdiği bedensel engelli, kura çekilişinin yapıldığı sahneye getirilirken duygulandı.


Kura çekilişi, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Salonu tıklım tıklım dolduran kalabalığa hitap eden Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) Genel Müdür yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Güner, SYDV’lerce eğitim ve yakacak yardımları gibi yoksul kesimin temel ihtiyaçlarını gidermeye yönelik yardımlar yapıldığına dikkat çekti. TOKİ tarafından dar gelirli aileler için yaptırılan sosyal konutların, yardımların en önemli örneklerinden birini oluşturduğunu ifade eden Güner, 1+1 ve 2+1 evlerin hayırlı olmasını diledi.

Kura çekilişine Vali Eyüp Tepe, Belediye Başkanı AK Parti’li Nevzat Bozkuş, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan, Yunus Kılıç, SYDV Genel Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ümit Güner, daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Haberin Devamı