Gazete Vatan Logo

TOKİ kura çekimi ne zaman 2020? TOKİ ödemeleri ne zaman başlayacak?

Türkiye’nin 81 ilinde inşa edilecek 100 bin sosyal konut başvuruları yarın sona eriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinesi ile sürdürülen, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın destekleriyle başlatılan TOKİ başvuruları yarın bitiyor. İhale sürecinin ardından başlayacak inşaatların teslimat süreci, bir buçuk yıl olacak. Peki, TOKİ ödemeleri ne zaman başlar? TOKİ kura çekimi ne zaman gerçekleşecek? TOKİ peşinat ne zaman ödenir? İşte merak edilenler…

TOKİ kura çekimi ne zaman 2020? TOKİ ödemeleri ne zaman başlayacak?

TOKİ 100 bin Sosyal Konut Projesi başvurularında son güne yaklaşıldı. TOKİ başvuruları 15 Ocak (yarın) Çarşamba bitiyor. Başvurularını yapan adaylar ise kura çekilişini beklemeye koyuldu. Peki TOKİ kura çekimi ne zaman yapılacak? TOKİ ödemeleri ne zaman başlayacak?

TOKİ KURA ÇEKİMİ NE ZAMAN 2020?

TOKİ kura çekilişine dair detaylar henüz paylaşılmadı. 15 Ocak'ta başvuruların tamamlanmasının ardından konu ile ilgili açıklama yapılması bekleniyor.

TOKİ PEŞİNAT NE ZAMAN ÖDENİR?

Türkiye'nin dört bir yanında konut üretimi yapan TOKİ peşinat ödemeleri projeden projeye değişiklik göstermektedir. Peşinatlar, sözleşme sırasında aracı bankaya yatırılıyor, ödemeler de projenin sözleşme imzalama tarihini takip eden aydan itibaren başlıyor.

TOKİ 100 bin konut projesinde peşinat ödemeleri ise, şu şekilde gerçekleşmektedir:

Satış fiyatının yüzde 10’u peşin (Başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutar), kalan tutarın tamamı aylık yüzde 0.49 oran ve 240 ay vade ile ödenecektir. (T.C. Ziraat Bankası A.Ş. tarafından konut alıcılarına kredi kullandırılacaktır.)

Haberin Devamı

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Projenin yeterli talebin oluşmaması veya mücbir sebepler nedeniyle projenin gerçekleştirilememesi halinde, başvuru bedeli belirlenecek geri ödeme takvimi çerçevesinde en kısa sürede faizsiz bir şekilde iade edilecektir.

TOKİ ÖDEMESİ NASIL YAPILACAK

Ziraat Şubelerinden yapılacak başvuruda 2+1 daire için 500 lira 3+1 daire için 1000 lira başvuru bedeli yatırılacak.

TOKİ konutları da gelirli vatandaşlar yüzde 10 peşinat, 240 ay vade ve 0.46 faiz oranlarıyla ev sahibi olabilecek.

2+1 konutların fiyatları 140 bin ilâ 180 bin lira arasında, 3+1 konutların fiyatları ise 160 bin ilâ 210 bin lira arasında olacak.

75 metrekare ve 140 bin fiyatlı 2+1 daire için yüzde 10 yani 14 bin TL peşinat alınırken, 0.49 faiz oranı ve 240 ay vadeyle aylık 894 lira taksitle ev sahibi olacak.

Konutların, adet, brüt m², net m² ve fiyat bilgileri ihale sonrası kesinlik kazanacaktır.

Taksit ödemeleri, sözleşme tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacaktır.

Haberin Devamı