Gazete Vatan Logo

TOKİ Gaziantep başvurusu ve ücreti 2021! Gaziantep 800 TOKİ başvuru şartları nelerdir, başvuru ne zaman ve nasıl yapılır?

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, geçtiğimiz günlerde işçi memur ve emeklilerin faydalanabileceği TOKİ projesinin müjdesini vermişti. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin işçi, memur ve emekliler için başlattığı 14 bin konutluk proje kapsamındaki 800 konut için başvurular 15 Eylül’de başladı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’dan ev almak isteyenlerin TOKİ Gaziantep başvuruları hakkındaki aramaları da yoğunlaştı. Peki TOKİ konut başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları nelerdir? TOKİ Gaziantep 800 konut başvuru ekranı...

TOKİ Gaziantep başvurusu ve ücreti 2021! Gaziantep 800 TOKİ başvuru şartları nelerdir, başvuru ne zaman ve nasıl yapılır?

TOKİ Gaziantep başvuruları, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’dan ev almak isteyenler tarafından merakla araştırılıyor. 15 Eylül’de başlayan işçi, memur ve emeklilerin faydalanabileceği TOKİ Gaziantep başvuruları, 1 Kasım tarihinde sona erecek. Peki, TOKİ Gaziantep başvurusu nasıl ve nereden yapılır? TOKİ Gaziantep başvuru ücreti ne kadar? İşte, Gaziantep TOKİ başvuru sayfası…

TOKİ GAZİANTEP BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ Gaziantep başvuru işlemleri Gazi Konut A.Ş. satış ofisi ve web sitesi üzerinden alınacak.

14 bin konutun dağılımı ise şu şekilde olacak:

Kuzeyşehir: 10 bin 400 konut
Güneyşehir: 2 bin 850 konut
Kızılhisar: 750 konut

Söz konusu projenin özel sektör iş birliğiyle yapılacağını ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"İlk etapta Kuzeyşehir'e ve Güneyşehir'e 300 konut, Kızılhisar bölgesine de 340 konut yapılacak. Şehir genelinde çalışan işçi, memur ve emekli vatandaşlar, uygun ödeme koşullarıyla ev sahibi olacak. Gelir-gider tablosuna göre ödeme planının hazırlanacağı projede, en geç 15 Eylül'de kadar ön talepler toplanmaya başlanacak. Bürokratik işlemlerinin büyükşehir tarafından yapıldığı, iki yılda da konut yapma şartını getirdiğimiz bir sistemi hayata geçiriyoruz. İstenilen sürede bunun yapılması şart. Aksi taktirde sorumlular sistemin dışında kalacak. Bunun yanı sıra kira ve konut fiyatlarını aşağı çekmek için arsa maliyetlerinin hepsini biz göğüslüyoruz."

Haberin Devamı

TOKİ GAZİANTEP BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR?

TOKİ Gaziantep 14 bin konut başvuru bedeli 1000 TL olarak belirlendi. 2+1 204 konut, 3+1 159 konut satışa çıkarılacak. Kura ve sözleşme tarihleri Gazi Konut A.Ş. tarafından ilan yoluyla duyurulacak.

TOKİ GAZİANTEP BAŞVURU EKRANI