Gazete Vatan Logo

TOKİ G.Doğu'ya el attı!

Oxford vardı da biz mi okumadık’ dönemi bitiyor

TOKİ tarafından Şırnak’ta inşa edilecek olimpik yüzme havuzlu üniversite ihalesinin 20 Mart’ta, Hakkari’deki üniversitenin ihalesinin ise 25 Mart’ta yapılacağı açıklandı.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Hakkari ve Şırnak’ta inşa edilecek yerleşkelerin ihale tarihlerini belirledi. Şırnak’a yapılacak olimpik yüzme havuzlu yerleşkenin ihalesi 20 Mart, Hakkari’de inşa edilecek yerleşkenin ihalesi ise 25 Mart’ta gerçekleştirilecek. TOKİ yetkililerinden alınan bilgiye göre idare, Doğu ve Güneydoğu Anadolu illerini eğitimde cazibe merkezi haline getirmek için yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda TOKİ, Hakkari ve Şırnak’a modern üniversite kampüsleri inşa edecek.

Ahi Evran’ın da ihalesi yapıldı

TOKİ, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’daki illerin yanı sıra Kırşehir’deki Ahi Evran Üniversitesi’nin ihtiyacı olan binaları yapacak. Dün gerçekleştirilen ihalede rektörlük binası, yabancı diller yüksekokulu ve olimpik atletizm pistli futbol sahası yer alıyor.

Hakkari’deki yerleşke

Hakkari’deki yerleşkenin merkeze yaklaşık 1 kilometre mesafede olması planlandı. Yerleşkede, derslik binaları, lojman, yemekhane ve kafeterya inşa edilecek. İhale, TOKİ’nin Ankara Bilkent’te bulunan merkez binasında 25 Mart’ta saat 14.30’da gerçekleştirilecek. Hakkari Üniversitesi yerleşkesinde 62 sınıftan oluşan 6 bin 536 kişilik merkezi derslik binaları planlandı. Yerleşkede, 400 öğrenci kapasiteli yemekhane ve 140 kişilik akademisyen yemekhanesi bulunacak. Ayrıca 104 lojman yer alacak.

Şırnak’taki yerleşke

TOKİ, Şırnak Üniversitesi ile imzalanan protokol çerçevesinde kente modern üniversite yerleşkesi kazandıracak. Olimpik yüzme havuzu da bulunacak yerleşkenin ön yeterlilik ihalesinin ikinci oturumu, 20 Mart Çarşamba günü yapılacak. İdare, proje kapsamında Şırnak Üniversitesi’ne eğitim binası, kültür merkezi, kütüphane, kafeterya, kapalı spor salonu, kapalı yüzme havuzu, rektörlük konutu ve 25 rektörlük lojmanı inşa edecek.

Haberin Devamı