Gazete Vatan Logo

Depremzedelere konut yardımı ne zaman teslim edilecek? (Malatya ve Elazığ depremzedelere yardım)

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ Sivrice'de meydana gelen deprem afeti sonrasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları ile İçişleri Bakanlığı AFAD Başkanlığı tarafından 25 Ocak 2020 tarihinde yardım kampanyaları düzenlendi. Depremzedelere yapılacak yardımlardan biri de konut yardımları. Depremzedelere konut yardımı ne zaman teslim edilecek?

Depremzedelere konut yardımı ne zaman teslim edilecek? (Malatya ve Elazığ depremzedelere yardım)

Merkezi Sivrice ilçesi olan 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile bölgede seferberlik ilan eden TOKİ, yaraları sarmak için çalışmalarını sürdürüyor. TOKİ, bu kapsamda Cumhuriyet Mahallesi'nde inşası tamamlanan 119 konutu, Bizmişen Mahallesinde de 13 konutu depremzedeler için ayırdı. Depremzedelere konut yardımı ne zaman teslim edilecek?

132 REZERV KONUTUN HAK SAHİPLERİ KURA İLE BELİRLENDİ

Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezinde düzenlenen törende 132 rezerv konutun hak sahipleri kura ile belirlendi. Törende konuşan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Fatma Varank, depremin yaşandığı geceden itibaren Elazığ'da olduklarını, bugüne kadar ki yaşanan süreci adım adım takip ettiklerini söyledi.

Depremle ilgili hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını ifade eden Varank, "İnşallah hep birlikte bu süreci adım adım takip edeceğiz, bitireceğiz, güzel mutlu yuvalarımıza kavuşacağız. Bunun için gece gündüz demeden belediyemizle, tüm bürokratlarımızla buradayız, çalışıyoruz, hasar tespitini bitirdik." dedi.

Haberin Devamı

Varank, gelinen aşamaya ilişkin de şunları kaydetti:

"Bugün askıya çıkacağız. Askıdan sonraki 30 günlük süreçte itirazları değerlendireceğiz, listelerimizi kesinleştireceğiz. Bu süreçte yaptığımız çalışmalarla ilin genelinin doğru ve sağlıklı büyüyüp planlanması için bir kısım alanlarımızı proje alanı olarak şehir merkezinde tespit ettik. Bir kısmını şehrin rezerv alanları olarak yine yakın çevresinde tespit ettik ve buralarla ilgili ilk ihalemizi de geçtiğimiz hafta yaptık. Bugün bir ihalemiz var ve aşama aşama gün gün bütün ihalelerimizi tamamlayıp Allah nasip ederse bir yıl içerisinde planladığımız 20 bin konutun tamamını bitirmeyihedefliyoruz."

DEPREMZEDELERE KONUT YARDIMI NE ZAMAN TESLİM EDİLECEK?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Elâzığ’da depremin ardından yapılacak konutların yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edileceğini bildirdi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum ise şu açıklamaları şöyle:

Elâzığ merkez, Sivrice ve Maden'de 428, Malatya Battalgazi, Doğanyol, Kale, Pötürge ve Yeşilyurt'ta 2 bin 424 ağır hasarlı binamız var. Elâzığ’da 58, Malatya'da 315 yıkık bina var. Elâzığ Yemişlik'te toplam 10 bin konutluk yeni bir uydu kent inşasını gerçekleştireceğiz. Depremden hasar gören köylerde tarım köy uygulaması yapılacak.

Haberin Devamı

Toplamda Elâzığ için 4250 konutluk bir projeyi başlatmış olduk. (Sürsürü Mahallesi) 10 bin 242 metrekarelik alanda 10 blokta toplam 200 daire yapacağız. Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Elâzığ’da depremin ardından yapılacak konutların yıl sonuna kadar vatandaşlara teslim edileceğini bildirdi.