Gazete Vatan Logo

TOKİ'den ev alanlara uyarı geldi!

TOKİ'nin adını kullanarak tapu için sms yoluyla veya vatandaşları arayarak hesaplara para yatırılmasını isteyen dolandırıcılar türedi. TOKİ, mağdur olunmaması için bu tür girişimlere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.

TOKİ'den ev alanlara uyarı geldi!

Dolandırıcılar, TOKİ'nin adını kullanarak tapu harcı için sms'le veya vatandaşları arayarak hesaplara 2.000 ve 1.900 lira para yatırılmasını istiyor. TOKİ bu tür girişimlere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.

PARA YATIRMALARINI TALEP EDİYORLAR

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, TOKİ ismini kullanarak SMS gönderimi veya vatandaşların aranarak TOKİ TAPU HARCI adı altında Akbank’ta açılan IBAN numarasına 2.000 ve 1.900 lira para yatırılması talep edildiğini açıkladı.

SADECE YETKİLİ BANKALARLA YAPILIYOR

Bu girişimlerin sahtecilik ve dolandırıcılık olduğunu duyuran TOKİ, tapu devir ve işlemlerinin sadece yetkili bankalarla yapıldığını duyurdu.

TOKİ, mağdur olunmaması için bu tür girişimlere itibar edilmemesi gerektiğini açıkladı.

TOKİ'NİN AÇIKLAMASI:
"Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın ismi kullanılarak sms gönderimi veya vatandaşlarımız aranarak 'TOKİ tapu harcı' adı altında Akbank'ta açılan IBAN numarasına 2 bin lira ve 1.900 lira para yatırılması talep edildiği şeklinde sahtecilik ve dolandırıcılık girişimlerinde bulunulduğu bilgisi edinilmiştir. TOKİ tarafından satışa sunulan konutların ve idaremiz mülkiyetinde bulunan taşınmazlara ait, tapu devir iş ve işlemleri ile ilgili olarak tek yetkili temerküz banka şubeleri (Borç ilişiği devam eden/biten) aracılığı ile yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamamaları için, idaremizin internet sayfası 'www.toki.gov.tr', çağrı merkezi '444 86 54', kurumsal sosyal medya hesapları ve yetkili bankalar dışında kimseye itibar etmemeleri, iş ve işlem yapmamaları gerekmektedir."
Açıklamada, sahtecilik ve dolandırıcılık girişiminde bulunan kişiler hakkında yasal süreç başlatılacağı bildirildi.

Haberin Devamı