Gazete Vatan Logo

TOKİ'den ev alabilmek için son 24 gün

TOKİ'den ev alabilmek için son 24 gün

Kayseri’nin Bünyan ilçesinde dar gelirli vatandaşlar için yapılacak olan yeni TOKİ konutları için son başvuru tarihi 31 Aralık 2015.

Bünyan Belediyesi tarafından daha önce çalışmaları başlatılan yeni TOKİ konutları için resmi başvuru işlemleri devam ediyor. Bünyan’da yapılacak olan TOKİ konutlarından ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar 31 Aralık 2015 tarihine kadar 2+1 daireler için 4 bin TL, 3+1 daireler için 6 bin TL peşinat bedelini Ziraat Bankası Bünyan Şubesi’ne açılan hesaplara yatırarak başvuru yapabilecekler.

Kayseri’de ikamet edenlerde Başvurabilecek

Projeye başvuru yapabilmek için, aranan bazı şartlar ise şöyle başvuru sahibinin; T.C. vatandaşı olması. Kayseri il nüfusuna kayıtlı veya Bünyan ilçesi sınırları içerisinde en az 1 yıldan az olmamak şartıyla ikamet ediyor olması. Toplu Konut İdaresinden konut satın almamış olması ve Toplu Konut İdaresinden konut kredisi kullanmamış olması. Kendisine eşine ve/veya velayeti altındaki çocuklarına ait tapuda kayıtlı herhangi bir gayrimenkulün olmaması, (Ancak kat irtifakı veya kat mülkiyeti tesis edilmemiş olan konutlar ile eşi ve/veya velayeti altındaki çocukları dışında kalan şahıslar ile hisseli gayrimenkuller bu hüküm dışında tutulacaktır.) 25 yaş ve üzerinde olması gerekmekte olup ancak; Eşi vefat etmiş olan çocuklu dul bayanlarda yaş şartı aranmamaktadır. Aylık hane halkı gelirinin, en fazla net ¨3.200 olması, ( Başvuru sahibinin, eşinin ve velayeti altındaki çocuklarının gıda, yol, vs. her türlü aldıkları yardımlar dâhil olmak üzere toplam hane halkı aylık net gelirinin en fazla ¨3.200 olması gerekmektedir.) Bir hane halkı adına, yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları adına yalnızca bir adet başvuru yapılabilecektir.

Haberin Devamı

Ev sahibi olanlarda başvuru yapabilecek

Bünyan Belediye Başkanı Şinasi Gülcüoğlu ısrarcı girişimleri sonucu kısa süre önce başvuruları başlayan Yeni TOKİ konutları için başvuru süresinin 11 Aralık’tan, 31 Aralık tarihine kadar uzatıldığını belirtti. Başkan Gülcüoğlu; ayrıca C1 tipi 3+1 konutlar için “ İş bu başvuru ve satın alma taahhütnamesini imzaladığım tarih itibarıyla kendim, eşim ve velayetim altındaki çocukların üzerine Türkiye Cumhuriyeti sınırları dâhilinde tapuya kayıtlı bağımsız konutun bulunmadığını, daha önce kendim, eşim ve velayetim altındaki çocuklarım tarafından Toplu Konut İdaresince satılan bir konutu almadığımı beyan ederim” şeklindeki maddenin kaldırıldığını 3+1 konut sahibi olmak isteyen ev sahibi vatandaşlarında başvuru yapabileceklerini belirtti.

Haberin Devamı

Modern konut üretme ve modern kentleşmeyi sağlamak adına TOKİ projesini önemsediklerini ayrıca dar gelirli vatandaşların uygun vade seçenekleri ve kolay ödeme koşullarıyla konut sahibi olmasının önünü açması bakımından da yapılacak olan TOKİ konutlarının Bünyanlı vatandaşlar için önemli bir fırsat olduğunu sözlerine ekledi.

Uygun ödeme koşulları ve taksit imkânıyla ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar başvuru şartları ve gerekli evrakları Bünyan Belediyesi tarafından oluşturulan TOKİ danışma ofislerinden temin edilebileceği gibi www.bunyan.bel.tr adresinden de ulaşılabilecekler.

Haberin Devamı