Gazete Vatan Logo

TOKİ’de Karabel gitti, Turan geldi

TOKİ Başkanı Haluk Karabel, görevden alındı. Karabel’in görevden alınacağı uzun süredir kulislerde konuşuluyordu. Dün sabah Resmi Gazete’de yayınlanan kararnameyle Ahmet Haluk Karabel görevinden alınarak, yerine TOKİ Başkanlığına, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekibinden Mehmet Ergün Turan atandı.

17 Aralık operasyonunun ardından Türkiye’nin gündemine oturan ses kayıtlarında, Başbakan’ın Ataşehir’de bir arsanın satışıyla ilgili TOKİ Başkanı Karabel’e kızdığı ve “Özellikle kupon yerlerin satışında benden okey alacaksın. Benden onay almadan bunların satışını yapmayacaksın” dediği iddiaları kamuoyuna yansımıştı. Mevzuat gereği, Karabel’in görevden alınmasıyla ilgili kararda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de imzası bulunuyor.

TOKİ Başkanlığı’na atanan Mehmet Ergün Turan, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye ekibinden. 1967 yılında Bakırköy’de doğan Turan, 1990 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Mehmet Ergün Turan, 1999-2004 ve 2009 Yerel Seçimlerine Güngören ilçesinden İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. Bu süreçte Güngören Belediyesi Teknik Başkan Yardımcılığı, İBB İmar Komisyon Üyeliği ve Başkanlığı, İBB Encümen Üyeliği, İBB Meclis 2.Başkan Vekilliği görevlerini yürüttü. 2009 Mahalli İdareler Seçimleri’nden sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekilliği görevini yürüttü. 1989 yılından beri inşaat ve dış ticaret işi yapıyor.

Haberin Devamı