Gazete Vatan Logo

Tokat’ta kayıp çocuklardan biri, kardeşini son anda eve göndermiş

Tokat’ta kayıp çocuklardan biri, kardeşini son anda eve göndermiş

TOKAT’ın Reşadiye İlçesi’nde 13 gün önce kayıplara karışan 5 yaşındaki Dursun Kağan Taşçı ile 8 yaşındaki Bayram Erol’un evden kendisi ile birlikte oynamak için parka gitmek isteyen kız kardeşi 4 yaşındaki Rukiye’yi geri eve gönderdiği ortaya çıktı.

Reşadiye’nin Çermik Mahallesi’nde oturan Adile ve Ömer Erol çiftçinin çocukları Bayram ile komşuları Nafize ve İbrahim Taşçı çiftinin çocukları Dursun Kağan, geçen 29 Aralık günü saat 09.00 sıralarında evlerinden oynamak için dışarı çıktı. Bayram ve Dursun Kağan, evlerine dönmeyince, AFAD ve jandarma ekiplerinin de katılımıyla günlerce arama çalışması yaptı. Ancak, çocuklar aradan geçen 13 güne rağmen bulunamadı.

ARAMALAR SÜRÜYOR

Ankara’dan gelen özel eğitimli iki köpekle, çocukların en son görüldükleri Kelkit Çayı kenarında başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Irmak kenarında çalışmalarda kullanılan iki eğitimli köpek, çocukların izini sürüyor. Ayrıca Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü’nden gelen 4 kişilik özel ekip ilçede çalışmalarını sürdürürken kayıp çocukların kaçırılma olasılığına karşı çok sayıda kişinin ifadesine başvurdu.

KIZ KARDEŞİNE İZİN VERMEMİŞ

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç ile birlikte, ’Erol’ ile ’Taşçı’ ailelerini ziyaret etti. İlk olarak Bayram Erol’un ailesini ziyaret eden Başkan Eroğlu, aileye üzüntüsünü ifade etti. Ziyaret sırasında Bayram Erol’un babaannesi Rukiye Erol, torununun olay günü kendileri ile parka gitmek isteyen kız kardeşi Rukiye’yi eve annesinin yanına geri gönderdiğini anlattı. Rukiye Erol, "İkiz kardeşi Berat okuldaymış, kız kardeşi de onunla gitse o da kaybolacaktı. İkisini bir severdim, kollarıma ikisini bir yatırırdım. Kanadımın biri kırıldı" dedi.

Anne Adile Erol ise, çocuğunun 13 günden bu yana kayıp olduğunu belirterek, "Günlerdir iyi bir haber bekliyoruz. En azından yaşıyorsa da vefat etti ise de görelim" diye konuştu. Başkan Eroğlu ise çalışmaların sürdüğünü belirterek, "Bir Cumhurbaşkanı, Başbakan evladı da olsa bugün nasıl aranacaksa aynı şekilde bu evlatlarımız için devlet, hükümet, milletimiz, emniyet, jandarma ya da özel ekiplerle bu çocukları bulmak için, izlerini tespit etmek için yoğun gayret sarf ediyorlar. Duam ve temennim çocuklarımızın yaşıyor olmalarıdır. İnşallah kısa sürede anne ve babalarına kavuşurlar. Tüm duamız temennimiz bu" diye konuştu. Başkan Eroğlu daha sonra Dursun Kağan Taşçı’nın ailesini ziyaret etti.

KAYMAKAM AÇIKLAMA YAPTI

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, pazartesi günü Kılıçkaya Barajı’nın kapatılmasıyla 20 kişilik AFAD ekiplerinin Kelkit Çayı’nda yeniden arama yapacağını söyledi. Kaymakam Erdem, şöyle konuştu:

"Kelkit Çayı’nda su seviyesinin yükseltilmesi sonra da kesilmesi suretiyle oluşacak dalgalanmada çocuklar su içerisindeyse kıyıya vurur düşüncesi ile tekrar su içinde tarama yapacağız. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı’ndan 4 kişilik ekip çalışma yürütüyor. Arama- kurtarma konusunda uzman iki köpekte arazide belli noktalarda arama yapıyor."

’Deli Engin’ lakaplı bir kişinin çocukları kaçırdığı yönündeki iddialar üzerine ise Kaymakam Erdem şöyle konuştu:

"Süreç çok hassas ilerlediği için herkes bir şeyler söyleyebiliyor. Burada farklı hesaplar içerisinde olup süreci saptırmak isteyene kişilerde olabiliyor. ’Deli Engin’ denilen şahısla ilgili olarak çıkan haberler tamamen uydurma. Böyle bir şey yok. Buna benzer haberler çıkacaksa kişileri zan altında bıraktığı için bunlarla ilgili olarak bir toplumsal tepki gelişiyor. Masum olabilecek kişiler ister istemez suçlu gibi gösterilmiş oluyor. İnsanlar bu konuda hassas olduğu için herhangi bir olumsuzluk olmaması için bu tarz haberlerin özellikle basın yayın organları tarafından yayınlanmadan teyit edilmesini istiyorum. Teyit etmeden mümkün olduğunca bunları haber yapmamak lazım. Çünkü süreç uzadıkça ailenin de psikolojisini düşünmek lazım."

Haberin Devamı