Gazete Vatan Logo

Tokat'ta kaybolan iki çocuktan 150 gündür haber yok

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde kaybolan 8 yaşındaki Bayram Erol ile 5 yaşındaki arkadaşı Dursun Kaan Taşcı'dan 150 gündür iz yok. Ailelerin gözü kulağı haberlerde. İki çocuğun kaçırılmış olmalarından şüphe ediliyor.

Tokat'ta kaybolan iki çocuktan 150 gündür haber yok

İki arkadaş… Biri beş diğeri de sekiz yaşında… Tokat’ın Reşadiye ilçesinde yaşayan Dursun Kaan Taşçı ile Bayram Erol, 150 gündür kayıp. Emniyet, çocuklara dair henüz bir ipucu yakalayabilmiş değil. Ailelerin endişeli bekleyişi sürüyor. Dede Bayram Erol, yakın zamanda Başbakan Binali Yıldırım’a çıkıp çocukların bulunması için kendisinden destek isteyeceklerini söyledi.

İki çocuktan 29 Aralık 2015’ten bu yana haber yok. Çocukların bulunması amacıyla, Ankara'dan Jandarma Arama Kurtarma dalgıçları, Ordu'dan dalgıç polis ekipleri ve AFAD dalgıçları desteğe geldi. Ekipler günlerce Kelkit Çayı'nın yaklaşık 30 kilometrelik alanını taradı. Polis ve jandarma ekipleri de ormanlık arazide arama yaptı.

Güvenlik kamera kayıtlarının incelenmesinden sonra ‘arama’ bölgesi değişti. Dursun Kaan Taşçı ile Bayram Erol’un en son evlerinin yakınlarındaki parkta oldukları ortaya çıktı. Çalışmalar da bu bölgeye yoğunlaştı. Ancak burada yürütülen çalışmalardan da bir sonuç alınamadı.

“Gözümüz, kulağımız haberlerde”

Haberin Devamı

Telefonla ulaştığımız dede Bayram Erol, bugüne kadar yürütülen çalışmalardan hiçbir gelişme olmadığını anlatıyor. Torununa adını veren dede Bayram Erol, polisin iki çocuğun kaçırılma ihtimâli üzerinde durduğunu söylüyor.

“Suda olsa bu çocuklar bulunurdu, şimdiye kadar. İmkânı yok, orada değiller. Arama çalışmaları da artık yok gibi. Azaldı. Polis de çocukların kaçırılma ihtimâli üzerinde duruyor. Ama delile ulaşamıyorlar.”

“Başbakan ile görüşeceğiz”

Aileler çaresiz. Erol, yakın zamanda Başbakan Binali Yıldırım ile görüşmek istediklerini söylüyor. Önceki çalışmalardan bir sonuç alınamadığını kendisine ileteceklerini ve Yıldırım’dan destek isteyeceklerini ifade ediyor. Bayram Erol, randevunun AK Parti Tokat milletvekili Coşkun Çakır tarafından ayarlanacağını belirtti.

Kaynak: Al Jazeera